Erdoğan: Eğer 16 Nisan'da Hayır Oyu...

Erdoğan: Eğer 16 Nisan'da Hayır Oyu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Kadın ve Demokrasi Buluşması Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
 
"Kadınların, gençlerin içinde olmadığı bir demokrasi sadece eksik değil, aynı zamanda sürdürlemezdir. Kendi kişisel hikayemdeki başarımın sırrını, kadınları siyasetle buluşturmak diyebilirim. Gençleri siyasetle buluşturmamdır derim.
 
'EĞER 16 NİSAN'DA 'HAYIR' OYU...'
 
"Şimdi teröristbaşları ne diyor, 16 Nisan'da  oyumuz 'hayır' diyor. Şimdi kardeşlerim, eğer 16 Nisan'da 'hayır' oyu vermek  suretiyle Kandil'le beraber o değirmene su taşıyacaksak, ülkemizin halinin ne  olacağını düşünün. 'Evet' dersek ne olacak, onu da söyleyeyim. 'Evet' dersek biz  18 yaşındaki gençlerimizi parlamentoya taşımak suretiyle ülkenin kaderinde söz sahibi yapacağız, olay bu.' ülkenin kaderinde söz sahibi yapacağız."
 
'SORUNUMUZ SİSTEMLE İLGİLİDİR'
 
"Bizim sorunumuz şu anda rejim sorunu değildir.  Bizim şu anda sorunumuz sistemledir. Bu da 200 yıllık bir mücadeledir. İnşallah  milletin 16 Nisan'da yönetime el koyma kararıdır bu sistem değişikliği. Yani  millet artık gensoruyu kendisi verecek, güven oylamasını da millet kendisi  yapacak, 5 yılda bir. 5 yılda bir eğer cumhurbaşkanı, parlamento iyi çalışmışsa  yola devam, çalışmamışsa 'haydi siz dinlenin bakalım'. Bunun kararını kim  verecek? Millet verecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.