Erdoğan Fırat Kalkanı'nın Neden Başlatıldığı Açıkladı

Erdoğan Fırat Kalkanı'nın Neden Başlatıldığı Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda konuşuyor

İşte konuşmasından satır başları:

Benim milli seferberlik dediğim eline silahını al sokağa çık demek değil. İş dünyasından beklentimiz ekonominin çarklarının hızlandırılmasıdır. Mili seferberlik budur. Az önce içeri girerken bir kardeşim söyledi.  'Biz 100 milyon dolar bozdurduk' dedi. Mesele budur. Yatırım yaparsak bu ülkenin  belini kıramazlar, kıramayacaklar da.

Bu kritik dönemde yatırımlarını erteleyenler Türk ekonomisine saldıranlarla aynı safta. Geçtiğimiz 14 yıl boyunca biz defalarca bu tuzağa çekilmeye çalıştık.  Kur baskısını ihracatla ithalatla üzerimden silkeleyip atacağız. 17/25 hedefinde iş adamlarının da olduğunu biliyorum. Kurdaki dalgalanmaya karşı15 Temmuz'da milletimizin yaptığı gibi kararlı bir duruş ortaya koymak zorundayız. Türk Lirasına geçin, yatırım yağın, üretin, istihdam yaratın diyorum. O yüzden sürekli faizin düşürülmesinden bahsediyorum. 
Kamu bankaları dahil faiz düşürülmelidir. Girişimcilerin yatırım yapmasına fırsat hazırlamazsak nasıl olacak. Bu ülkede yatırım olması lazım. 

Mültecilere yaptığımzı harcamalar 20 millyar doları buluyor. Nerede Batı? 3 milyar Euro söz verdiler, nerede, neden gelmiyor?  Bunların insanlık diye bir derdi yok. Bu dert bizde var.  

Geçen parlamentoda açıklama yapıyor. Bize ne dünyadan diyor. Gaziantep'te Kilis'te vatandaşlarımız ölüyor, o gün dedikki biz daha duramayız biz şimdi gireceğiz. O gün dedik ki adımı atalım ve adımı attık, girdik.  Bizim terörden arındırılmış bölge diye bir tezimiz var. Güvenli bölge olmazsa Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis her zaman tehlikede. Kuzey Suriye'de devlet kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.