Erdoğan: İsveç'ten elle tutulur bir açılım görmedik

Erdoğan: İsveç'ten elle tutulur bir açılım görmedik

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede İsveç’ten Türkiye’nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsveç'in NATO üyelik talebine dair hususlar ele alındığı görüşmede Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele gibi Türkiye için önem arz eden temel konularda adım atması gerektiğini yinelediği bildirildi. İsveç'in "terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye karşı somut tavır değişikliğine gitmesi gerektiğini" belirten Erdoğan, bu noktada İsveç'ten Türkiye'nin endişelerini giderecek elle tutulur bir açılım görmediklerini ifade etti.

357574-814x458.jpg

Silah ambargosu ve savunma sanayisi sektörüne yönelik yasal ve fiili kısıtlamaların kaldırılmasının yanı sıra iade ve sınır dışı taleplerinin karşılanmasını da beklediklerini vurgulayan Erdoğan, bütün bu hususlarda bağlayıcı taahhütleri somut ve net uygulamalarla birlikte görmek istediklerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.