Erdoğan İzmir'de: Gel Kimi Denize Döküyorsun Görelim

Erdoğan İzmir'de: Gel Kimi Denize Döküyorsun Görelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de sert açıklamalar da bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitingi bugün gerçekleşti. Erdoğan 'İzmir'den denize dökeriz' sözlerini kullanan CHP'li Hüsnü Bozkurt, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün İzmir’e ben de varım demeye geldim. İzmir kendisini çantada keklik görüp iradesini hiçe sayanlara ders vermeye hazır mı? İzmir bugün bir başka, özlemişiz birbirimizi. Düşmanı İzmir’de denize döktüğümüz günden beri bu topraklar düşman postalıyla kirletilemedi. 15 Temmuz’da böyle bir teşebbüs oldu, onu da ertesi gün akşam olmadan bertaraf ettik. Biz bu topraklarımızla kanlarımızla yoğurarak vatan yaptık.

CHP’nin Konya milletvekili çıkmış evet verenleri İzmir’den denize dökeceklerini söylüyor. Bak burada evetçiler, haydi gel kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel başkanı da hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş kadar sevineceklerini söylüyor. Al birini vur ötekine. Bu ne terbiyesizliktir. Biz hayır diyeni de anlayışla karşılıyoruz. 7 kere seçim kaybetti şimdi 8’incisini kaybetmeye hazırlanıyor.

16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin demokrasisi daha güçlü olacak. İnsanları kendi fikrin doğrultusunda ikna etmek için çalışırsın ama çıkan sonuç milletin tercihidir. Evet veren de hayır veren de bizim için saygındır. Bak Kılıçdaroğlu, sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bihabersin. Diyorsun ki, Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin başkanıyım. Fakat soruyorum Gazi Mustafa Kemal CHP’nin başındayken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı değil miydi? İnönü de CHP’nin başındayken Cumhurbaşkanı değil miydi? Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun.

İzmir’i Binali Yıldırım Bey’e emanet ettik. Kendisini İzmir’e milletvekili, Türkiye’ye de Başbakan yaptık. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizde de bütün bu çalışmaları aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. İzmir ülkemizin nadide vilayetlerinden bir tanesi. İzmir’e 14 yılda 42 katrilyon yatırım yaptık. İzmir’i bir hiçbir zaman kenarda bırakmadık.

Yeni sistem gelince milletvekilinin sorusuna bakan cevap veremeyecek diyor. Sen yazılı soru önergesini vereceksin, yazılı cevap verilecek. Sayın Kılıçdaroğlu, evet diyenleri denize dökecek olan senin bu adamın, bu ahlaksız terbiyesiz adam niye sen bunu kesin ihraç kararıyla disiplin kuruluna göndermiyorsun? Çünkü sen de aynı zihniyetlisin. Gücün yetiyorsa dök, alnını karışlarlar alnını. Haddini bileceksin.

Tutturmuş 18 yaş. Gençlerin parlamentoya girmesine karşı değilim ama onlar askere gitmeyecek. 25-30 yaş arası kaç kişi var parlamentoda 5. Şimdi kaç kişi olacağının garantisi var mı? Açalım önlerini. Emekli maaşı alacaklar diyor, böyle bir şey yok. 23 yıl prim ödemesi lazım. Niye bunu söylemiyorsun? Adam yalan makinesi. Bir diğer konu askerlik. Milletvekilliği sıradan bir olay mı? Onunla ilgili icabında bir bedelli düzenlemesi yaparız. Bu işi zora çıkarmaya gerek yok.

Avrupa’da olanları gördünüz. Niye çıldırdılar,? Çünkü Türkiye büyüyor. Kredi derecelendirme kuruluşları sipariş üzere açıklamalar yapıyor. Bunlar siyasidir. Şimdi de manevra yapıyorlar. 95 yıl önce buradan denize döktükleriniz var ya, onların hamileri ağababaları hayır diyor. Evet diyen herkesin üzerine Hollanda’da polislerini, atlarını, itlerini sürüyorlar. Bir tane CHP’li milletvekili de bir kardeşime Trabzon’da kendisini uyardı diye çekil oradan it diyor. Al birini vur öbürüne. Bir vatandaşa nasıl it dersin? Bunlarda edep yok. Bunlar 100 yıl önce bize hasta adam diyorlardı. Asıl hasta olan Avrupa. Avrupa çöktükçe çöküyor. AB meselesi 16 Nisan’dan sonra tekrar masaya yatacak. Ben oy oranında Avrupa’da ciddi bir patlama bekliyorum. Oradaki halkımıza çok zulmettiler. Bu hesabın bedelini de onlara 16 Nisan’dan sonra ödeteceğiz (HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.