Erdoğan: O Bayrakları Hemen İndirin

Erdoğan: O Bayrakları Hemen İndirin

Kerkük'teki bayrak krizi ile ilgili bir yorum da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. İşte Erdoğan'ın son dakika açıklamaları...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Güya bizi Suriye'de sıkıştıracaklardı. Orada da Fırat Kalkanı ile oyunu bozduk. Biz şimdi yeni planın eşiğindeyiz. Kerkük'te milli bayrağın dışında orada, ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Ve oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki, bölücülük yapıyorlar. Ben Irak bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum: Bu yanlıştan bir an önce dönün.
Şu anda Irak Merkezi yönetimi zaten onu doğru bulmadığını açıkladılar. Bizler de aynı şekilde buradan uyarıyı yapıyoruz. Çünkü Kerkük Kürtler'indir safsatasına Türkiye olarak biz uymuyoruz.
Kerkük orada yaşayan Türkmen, Arabıyla, Kürdü varsa Kürdüyle hepsinindir. Böyle bir iddia içerisine girmeyin. Bunun bedeli ağır olur. Türkiye münasebetlerinizi bozarsınız. Münüsabetleriniz iyi gidiyor. Hemen o bayrağınızı indirin. Yoksa şu andaki geldiğimiz noktadan kusura bakmayın geri adım atmaya mecbur kalırsınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.