Erdoğan Obama ve Putin ile Buluşacak

Erdoğan Obama ve Putin ile Buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Obama ve Putin ile bir araya geliyor.

Erdoğan G20 zirvesinde Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile G20 zirvesinde buluşacak. Erdoğan'ın görüşmede 15 Temmuz darbe girişimi ve Fırat Kalkanı operasyonunu Obama ve Putin ile değerlendirmesi bekleniyor. Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın programında da "Erdoğan ile özel görüşme" ibaresine yer verildi.

G-20'de liderlerle buluşacak olan Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e anlattığı Cerablus Operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişimine dair tezlerini birinci ağızdan anlatacak.

İkisiyle ayrı ayrı görüşecek
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'in ev sahipliğinde Hangzhou'da gerçekleştirilecek G20 zirvesinde hem Putin, hem de Obama ile görüşecek. G20'nin web sitesinde, "Türkiye Başbakanı'nın katılacağı" öngörülüyordu. Ancak Erdoğan, 8 Ağustos'taki Rusya ziyaretinde Putin'le yaptığı görüşmede G20'ye kendisinin katılacağını, "G20'de görüşeceğiz" cümlesiyle ortaya koymuştu. Cumhurbaşkanı'nın bu ifadesinin ardından, G20 zirvesinin, ABD-Türkiye-Rusya açısından önemli bir zirveye de ev sahipliği yapacağı anlaşıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.