Erdoğan Sosyal Güvenlik Merkezi açılış töreninde

Erdoğan Sosyal Güvenlik Merkezi açılış töreninde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen, Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış töreninde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sosyal güvenlik sistemimizi yeniden inşa ettik" derken sağlık sektöründeki gelişmelerden de söz etti. 

Erdoğan "Hem hizmet sunumunda hem de kalitede düzenleme yaptık. Büyük bir iletişim ağı kurduk. Kağıt üzerinden yürütülen hizmetleri elektronik ortama taşıdık. 17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık. Tasarruf Teşvik Fonu ve konut edindirme kesintilerini yıllar sonra ödedik. Devletin millete borçlu kalmasının önüne geçtik. 

Sağlık hizmetlerinden yararlanmada prim borcu sistemi getirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz. Yeşil kart gibi vatandaşı rencide eden sistemlere son verdik. Elektronik reçete sistemi ile yanlış doz, yanlış ilaç olaylarına son verdik. Evde sağlık hizmeti sunumu başlattık. Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir. Şimdi protez olayında da annelerin babaların yanındayız. Yerli ilaç üretimine özel önem verdik. Gençlerimizin okullarından mezun olduktan sonra iki yıl daha sağlık hizmetinden yararlanmasını sağladık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.