Erdoğan: Suriye'ye Esad'a Son Vermeye Girdik

Erdoğan: Suriye'ye Esad'a Son Vermeye Girdik

Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye neden girdiğini açıkladı.

İstanbul'da düzenlenen Kudüs sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'ü korumanın ve Filistinliler'in davasını sahiplenmenin tüm müslümanların davası olduğunu söyledi. 

İşte o konuşmadan satır başları:

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak sadece sıkılı yumruklarından ve ellerindeki taşlarından başka hiçbir silahı olmayan Filistinli çocukların görevi değildir. Filistin davasını sahiplenmek, Kudüs'ü korumak tüm Müslümanların müşterek davasıdır, müşterek vazifesidir. Kudüs nice peygamberin vatanıdır. Kudüs barış ve esenlik yurdudur. Kudüs, Miraç hadiseyle aşr-ı alaya açılan kapasıdır.
Bu toplantı sadece Filistin için değil, tüm bölge için kritik bir öneme sahiptir. Sizler gayretlerinizle Filistin sorunlarını gündeme taşıdınız.Bir millet düşünün yüzyıllardır kendi öz yurtlarında horlanıyor, parya mumalemesi görüyor.
Bizim beklentimiz Filistinlilere baskılar yapılmasına kendilerine ait olan toprakların iadesi için gerekli adımların atılmasıdır. Kudüs’te üç dinin kutsal mekanları vardır. Harem-i Şerif sadece Müslümanlara aittir, öyle kalacaktır. Ezan konusundaki tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum. Böyle bir tartışmanın varlığı akıl ve vicdan dışıdır. Bu tartışmanın kimseye faydası yoktur. Sadece Filistinlileri değil, tüm Müslümanları rencide etmektedir. Bu konuda endişelerimizi, tasarının yasalaşması halinde sonuçlarını çeşitli kanallardan İsrailli yetkililere ilettik. İsrail Cumhurbaşkanı’na açıkça ifade ettim. İsrail Parlamentosu'nun aklı selimle hareket edeceğini düşünüyorum. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrıyı engellemeniz sıkıntılara yol açar."

"ESAD'IN HÜKÜMDARLIĞINA SON VERMEK İÇİN ORAYA GİRDİK"
Konuşmasında, "Bana göre Suriye'de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hala devam ediyor" diyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e seslenerek, "Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.