Erdoğan: "Türkiye yol geçen hanı değildir"

Erdoğan: "Türkiye yol geçen hanı değildir"

“Herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. 2021 yılında şu an itibarıyla 253 bin 300 civarında düzensiz göçü engelledik. 85 kilometrelik duvar çalışması İran sınırımızda devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin bir taraftan yangınla bir taraftan da sel ile mücadele ettiğini söyleyen Erdoğan, “Tüm bakan arkadaşlarımız, AFAD şuanda oradalar. Kurumlarımızla birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Az önce arkadaşlarla konuştuk, 'oralardan ayrılmayacaksınız' dedik. Çatı katından, damlardan helikopterlerimizin kurtardığı insanlar var. Bununla birlikte tabi karayollarındaki gelişmeler var. Bu vesileyle tüm vatandaşlarıma bir şey hatırlatmak istiyorum darda zorda kalmadıkça ulaşıma adeta kapalı sayılabilecek karayollarını tercih etmeyin. Her an heyelan olabilir, o yollarda geçerken bu heyelanlarla birlikte Allah göstermesin trafik tıkanıklığı ötesinde tehditler olabilir. Bu tehditlerin içerisinde tabii ki can güvenliği olayı var. Nereden yol veriliyorlarsa oralardan gitmek en isabetli olacaktır" dedi.

3890875.jpg

Yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde çıkış anından itibaren durduk. Orman yangınlarıyla alakalı olarak şuanda hakikaten farklı bir güce eriştik. Bu gücümüz yangın söndürmede başarı oranımızı ciddi manada artırdı. Helikopterlerimiz çok çok büyük fonksiyon icra ettiler. Uçaklar çok büyük fonksiyon icra ettiler ediyorlar. Yüzlerce arazöz arazide dolaşıyor. Onlarca helikopter dolaşıyor, aynı şekilde uçaklar dolaşıyor. Yaptıkları sortilere bakıyorsunuz çok çok fazla. Bunu görmeyecek kadar bunlar ama" diye konuştu.

“Yangınla mücadele ederken tüm imkanları seferber ediyorsunuz” diyen Erdoğan, “Yangının içinden çıkan itfaiyecimizin halini siz de izlediniz kendini ölüme feda eden bir kahraman yetersiz kalmak bunun tanımı nedir? Bakanlarımızsa 6 bakanım her an orada oldu. İtfaiye ekiplerimiz orada oldu. Bunun yanında tüm kurumlarımız orada oldu. Bunu söyleyenler bunu nereden izlediler. Ben size farklı rakamlar verebilirim. Yangının bu noktada ilk defa kullanmaya başladığımız İHA'lar sayesinde 12. Bunu söyleyenler buralarda nasıl zamanlama yapıldı, nasıl böyle bir sürate ulaşıldı bunu biliyor mu bilmiyorlar. İftira at iz bırakır. Bütün ekibimizle kahramanlarımızla burada başarılı olduğumuza inanıyoruz. Yangınlarla mücadelede toplam 18 su atar uçak, 66 helikopter, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 430 iş makinası ve yaklaşık 5 bin 250 personel görev yaptı" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.