Erdoğan: Yalan Söylüyorlar!

Erdoğan: Yalan Söylüyorlar!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekirdağ'da konuştu

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

16 Nisan'ı farklı bir netice ile geleceğe sıçrama yaparak büyümemiz lazım. Önümüzdeki barikatları aşacağız. 
TBMM'nin yetkilerinin alındğı söyleniyor. Yalan! Gensoruyu kim verecek? Millet verecek millet. Asıl gensoru sahibi millet. Şimdi diyoruz ki, ey millet, al bu yetkini sen kullan. 5 yılda bir vatandaş sandığa gidecek. Eğer hükümetten memnunsa devam... 

16 ayda bir hükümetlerin kurulduğu bir ülkede istikrar olur mu? Güven olur mu? İşte şimdi hem istikrar hem güven için 5 yılda bir seçimlerin yapılmasına evet...


Ne diyorlar? Tek adam istediği gibi seçime götürecek. Bu da yalan. Cumhurbaşkanı eğer seçime gitmek gereğini duyuyorsa o zaman aynı şekilde parlemento da seçime gidiyor. Bunu konuşmuyorlar. Parlamento ve Cumhurbaşkanı aynı günde seçim yapılacak. Doğru konuş. Bunu da söyle. Yani kendisi bir kenara çekilemez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. 

Türkiye'de 26 tane havaalanı vardı. Şimdi 55 havaalanı var. Nereden nereye... 


76 tane üniversite vardı, şimdi 181... Üniversitesi olmayan il kalmadı. 79 senede Türkiye'de 6100 KM bölünmüş yol yapılmıştı. Biz buna 14 yılda 18.000 KM bölünmüş yol ilave ettik. Hala devam ediyor. Tekirdağ zaten söyleyeme gerek yok, yolları belli. Sadece yollar değil demiryolları da geldi.

Avrupa'yı Tekirdağ üzerinden Asya'ya bağlıyoruz. Bu attığımız adımlar Türkiye'ye adeta çağ atlatıyor.
İHA yapar hale geldik. Şu anda Güneydoğu'da, Kandil'de, Tendürek'te kendi insansız hava araçlarımızla teröristleri vuruyoruz. 


Eskiden terörle mücadelede belli odaklardan icazet almadan adımlar atamıyorduk. Ama bugün, Cudi'den Cerablus'a, Gabar'dan El Bab'a kadar gereken her yerde operasyon yapan bir Türkiye var. İzin almak diye bir şey yok. Dosta güven, teröristlere korku salan bir Türkiye var. 

Son 1,5 yılda 3 bini aşkın, 10 bin de PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Kamudaki FETÖ üyelerini tek tek tespit ettik, yargıya teslim ettik. Devam ediyoruz. Terörün kökünü kurutana kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Sadece ekonomi ve yatırımlarda değil. Güvenlik, eğitim, adalet ve demokraside de Türkiye'ye çağ atlatacağız.

Bunlar balık hafızalı oldukları için bütün hizmetleri engellemeye çalıştılar. Üste çıkmaya çalışıyorlar. Mahkeme mahkeme dolaşan bunlar değil mi? Meclis'i gensorularla kilitlemek isteyenler bunlar değil miydi? Milletin kürsüsünü işgal edenler bunlar değil mi? Orada bakıyorsun milletvekilinin ayağını ısırıyor. Öbürü bir bayan vekilin saçlarını yolmaya kalkıyor. Bir anayasa değişikliği metnine bakıyorum, bir de muhalefetin söylediklerine. Arada en ufak bir benzerlik yok. Bunların var dediği hiçbir şey bu anayasa değişikliğinde yok.

 80 milyon vatandaşa seseniyorum, açın 18 maddelik metni okuyun... İşte o zaman kimin doğru kimin yanlış söylediğini çok açık bir şekilde göreceksiniz. 


Tek adam diyorlar. Ben kimim? Ben faniyim. 16 Nisan'a çıkacağımın garantisi var mı? 
Sorulması gereken 'niçin şimdi' sorusu değil, 'niçin bu kadar geciktik' sorusu olmalıdır. 
Sistemin kendisi sorunlu olunca siz ne kadar uyumlu olursanız olun Perlamento'yu Özel Kuvvetler'i, Külliye'yi bombalıyorlar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.