Erdoğan'dan 2 Müjde!

Erdoğan'dan 2 Müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Muhtarlara hitap etti. Muhtarlara ve güvenlik korucularına SGK prim müjdesi verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

* Cumhurrbaşkanlığı Külliyesi gazi bir mekandır. Bu çevrede 29 insanımızı şehit ettiler. 15 Temmuz darbe girişiminde F-16'larla saldırıya uğradı.

* Kritik güne 11 gün kaldı. Bu halk oylaması tarihi bir öneme haizdir. Özellikle yeni sistemin en büyük özelliği milli iradenin ülke yönetimi üzerindeki gücünü artırıyor olmasıdır. Ana muhalefetin başındaki zat anlamış değil. Geçenlerde '17 Nisan'da muhtarlıkları kapatabilir' diyor. İnanın böyle bir yalan makinesi görmedim.

* Muhtarlar kararname ile gelmedi ki yasal düzenleme ile geldi. Yasal düzenleme ile gelen yasal düzenleme ile gider. Ne yazık ki bu  beyefendi muhtarları hafife alıyor. Artık ağzından çıkan bir lafın esiri olursun. Dünya böyle bir dünya. Lokantaları kapatacak diyor. Ya lokanta ile Cumhurbaşkanı'nın ne işi var. Kaldı ki oraları belediye başkanı kapatabilir. Ben belediye başkanlığı yaptım bu işleri iyi bilirim. Muhalefet, muhalefetini doğru yapmazsa hem kendi kaybeder, hem ülke kaybeder.

* Hükümet kavgalarlai koalisyonlarla pazarlıklarla kurulmayacak. Artık doğrudan sandıkta millet tarafından kurulacak.Cumhurbaşkanı kabineyi dışarıdan oluşturacak. Bize bu elbise dar geliyor dar. Bu milleti çok ezdiler. Artık buna bir son verilecek. Bu milletin şanlı geçmişi var. Bu geçmişe yeniden döndük. Eğitimde, sağlıkta adalette bunu yapıyoruz.

* Biz gelene kadar bu ülkede ortalama 16 ayda bir hükümet kurulmuş. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Avrupa'da ya da başka ülkede bir örneği yok. Boyacı küpü gibi. IMF'ye olan tüm borcu ödedik. Merkez Bankası'nın rezervi 27.5 milyar dolardı 110 milyar dolara çıkarttık. Seçimden sonra Cumhurbaşkanı hükümetiyle birlikte devleri yönetecek, yargı çok daha etkin bir hale gelecek. Kılıçdaroğlu yasama organı olmayacak diyor, ayıp ya, yasama organı daha etkin olacak. Cumhurbaşkanı kişisel suçlardan bile yüce divana gidecek, şu anda sadece vatana ihaneetten gönderilebiliyor. Kılıçdaroğlu okumadın mı bu 18 maddeyi? Bir okusaydın, dersini çalışsaydın, ayıp oluyor.

Türkiye 2007'de kendini milli iradeden üstün gören bir takım güçler tarafından uçuruma sürüklenmeye çalışıldı. 15 Temmuz darbe girişimi artık bu ihtiyacın zorunlu olduğu görüldü. Yeni yönetim sistemi gökten zembille inmedi. Uzun bir çalışma sürecinin sonunda geldi. Türk tipi başkanlık sistemi tanımından rahatsız olanlar var, bizim geçmişimizden gelen ilmi siyaset geleneğimiz var, bizim nizamülk'ümüz var. Ana muhalefet partisinin ömürlerinde ilk kez görüyor gibi meseleye yaklaşması ülke gerçeklerin uzak olduklarını gösteriyor. Ana muhalefet konuşur, biz yaparız, farkımız var.

Ana muhalefetin başındaki zat 15 Temmuz örtülü darbedir diyor. Şehitlerimize hakaret yetkisini nereden buldun? Çık dosyalarını ortaya koy. Siyasi hayatımda ne aldanan oldum ne aldatan.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.