Erdoğan’dan Beko açıklaması: Şansız bir açıklama, yanlış bilgilendirilmiş

Erdoğan’dan Beko açıklaması: Şansız bir açıklama, yanlış bilgilendirilmiş

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun ilçede yer alan açık hava sahasında mülteci kampı yapıldığı iddiasına bir kez daha cevap verdi.

MEDYA EGE – CHP İzmir Milletvekili Kani Beko geçtiğimiz günlerde Meclis’e bir soru önergesi vererek, ilçede bulunan açık hava sahasının mülteci kampına dönüştürülüp dönüştürülmediğinin araştırılmasını istemişti.

Geçtiğimiz gün ise Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçedeki sahanın mülteci kampına dönüştürülmediğini dile getirerek, ilçede başka bir yerin sığınmacılar için geçici misafirhane olarak hazırlandığını söyledi.

Bugün ise, AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı halı sahada yeni çalışmaların olduğunu, iki ay sonra da ihaleye çıkılacağını gazetemize yaptığı açıklamada dile getirdi.

Açıklamalar sonrası bölgeye giden Medya Ege ekibi ise, Eğlenhoca Mahallesinde yapımına başlanan geçici misafirhaneyi kayıt altına alarak belediyenin çalışmalarını görüntüledi.

Karaburun’da bulunan ekibimiz Karaburun Belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan’dan konuya ilişkin düşüncelerini alarak konuya bir kez daha açıklık getirdi.

ilkay-medyaege-izmir.jpeg

“BİR SORUN YOKTU”

Erdoğan, Beko’nun açıklamaları sonrası hem CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu hem de Beko’yu aradığını ancak Beko’nun aramasına cevap vermediğini dile getirdi. Başkan Aslanoğlu ile telefonda görüştüğünü söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu; “Şansız bir açıklama, çünkü; herhalde yanlış yönlendirildi vekilim. İki ay önce bu konuyla ilgili kendisi beni aramıştı. Kendisine sahaya konduğunu ama, halkın duyarlı davrandığını ve imza toplayarak Kaymakamlığa ilettiğimizi söyledim. Biz bir sorun yaşamadık, Kaymakamımız taleplerimizi dinledi. İki gün içinde sorun çözüldü. Bir sorunun olmadığını kendisine ifade etmiştim.”

TOPLUM DAYANIŞMA İÇİNDE

Yaşanan olaydan sonra Belediye olarak sığınmacılara geçici konaklama alanı yaptıklarını da dile getiren Erdoğan, yeni bir alan için çalışmalara başladıklarını “Bununla ilgili hemen bir imalat yaptık. Alandaki, konteynerler, tuvaletler diğer malzemeleri biz yaptık. Bölgedeki esnafımız da bu konuda yardım etti. Hep birlikte imalatı biz yaptık. Bu imalat kimseyi rahatsız etmeyecek, toplumun duyarlılıklarına göz önüne alınarak seçilen bir yerde yapıldı. Şu an zaten sığınmacıların İzmir’e gitmeden önce kalabilmeleri için burada geçici konaklama alanımız var. Bunu da Karaburun Belediyesi kendi yaptı” cümlelerini kullandı.

“BANA SORSAYDI DAHA İYİ OLURDU”

Erdoğan açıklamasının sonunda Beko’ya ilişkin “Bana sorsaydı daha iyi olurdu. Herhalde bölgemden kendisine yanlış bir bilgilendirme olmuş” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.