Erdoğan'dan Diriliş Ertuğrul Çağrısı

Erdoğan'dan Diriliş Ertuğrul Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Kültür Şura'sında konuştu. Erdoğan Diriliş Ertuğrul gibi yapımlara sahip çıkılması gerektiği mesajını verdi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu büyük mirasa sahip çıkmak için sorumluluk sadece devlette değildir. Toplum olarak el ele vermeli, sahip olduğumuz imkanları iyi değerlendirmeliyiz.

Geçtiğimiz 14 yılda kültür alanında çok önemli işler yapıldı . Doğrudan bakanlığa bağlı müze sayısı 93'ten 198' çıktı. Sinema seyircilerinin sayısı 23,5 milyondan 58 milyonun üzerine çıktı. Yerli filmler 31 milyon ile tarihimizin en yüksek seyirci potansiyeline ulaştı. 


Yurt dışında kültürel varlıklarımızın korunması konusunda da önemli adımlar attık. Önümüzde yapmamız gereken çok hayati işler olduğunun da farkındayız.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

Televizyonun, internetin özellikle de sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız.  Tam tersine bu imkanları kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmann yolu olarak kullanmalıyız. Şimdi de Ertuğrul dizisi ülkemizin içinde ve dışında ilgiyle takip ediliyor. Benim torunlarım normali izlemekle kalmayıp tekrarını da izliyorsa demekki bunu kazanmışız. Demek ki bundan sonra da yatırımlarımızda bunlara yer vermeliyiz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.