Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de sarf ettiği "Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" sözlerine sert tepki gösterdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'deki konuşmasında yer verdiği "Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, "Ana muhalefet lideri İngiltere'de ne diyor? "Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" diyor. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlardır. Onlar teröristlerle el ele yürümüş olabilirler ama biz rahmet erleri ile yürürüz. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla mağdurlarla yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Sıradan bir binayı hizmete almıyoruz. Örnek bir eseri ülkemize kazandırıyoruz. Bu bina eşyalarla değil farklı yaşlardaki çocuklarımızın sahiplenmesiyle gerçek bir genel merkeze dönüşecektir.

- Kuruluşundan bu yana 4 yıl gibi kısa bir sürede TÜGVA'nın katettiği yolu çok önemli bir başarı olarak görüyorum. 58 yurdumuzda 7 bin 500 civarında öğrencimize barınma imkanı sunuluyor.

- TÜGVA sadece barınma imkanı sunmuyor. Aynı zamanda yaşları, eğitim seviyeleri farklı on binlerce gencimiz için ikinci bir okul oluyor.

- Gençlik geleceğimizdir. İstikbalimizin teminatıdır. Gençliğine değer vermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir.

- 2002'den bu yana özgürlükçü bir atmosferi hakim kıldık. Milletimizin tamamına hizmet etmenin çabası içerisindeyiz.

- Öğrencilerimizi vesayetçi zihniyetten kurtardık. İnsafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini başkalarına yapmadık.

- Türkiye'nin son 16 yılından rahatsız olanlar sadece kendilerini imtiyazlı vatandaş olarak görmeye alışmış asalaklardır.

- Yeni bir dönemin arifesindeyiz Bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu asla yayılması bi ideal değildir. Bu dönem, büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

- Ana muhalefet lideri İngiltere'de ne diyor? "Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" diyor. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlardır. Onlar teröristlerle el ele yürümüş olabilirler ama biz rahmet erleri ile yürürüz. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla mağdurlarla yürümeye devam edeceğiz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.