Erdoğan’dan ‘NATO’ya sert tepki!

Erdoğan’dan ‘NATO’ya sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer dünyada gerçekten insan hakları peşinde olan kim varsa ‘Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili Türkiye’nin yanında olmak zorundadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey NATO neredesin? Afganistan’da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin peki Suriye’de. Ey NATO, Afganistan’da, Somali’de, Balkanlara çağırdın geldik. Hadi bakalım Suriye’ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırları olan Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun?" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de Servet Tazegül Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti 6.Olağan İl Kongresi’ne katıldı.
 

"Bunların tek amacı ülkemizdeki kaynaklar" 
 

NATO’ya da sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey NATO neredesin. Afganistan’da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin peki Suriye’de. Aslında kudretleri yetse açık net karşımıza dikilecekler. Fakat Türkiye’nin dik durduğunu görünce duruyorlar. NATO, Afganistan’da, Somali’de, Balkanlara çağırdın geldik. Hadi bakalım Suriye’ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırları olan Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun. İsim mi açıklayacağım? Adil davranın adil. Gel. Samimi olun, dürüst olun, üzerinize düşen görevi yerine getirin. Lafa geldiğinde insan haklarıyla ilgili mangalda kül bırakmayanlar Suriye’de, Irak’ta adeta gözleri görmez, kulakları duymaz hale geliyorlar. Bunların derdi kavramlar ve değerler değildir. Bunların tek amacı coğrafyamızın petrolü, gazı, yer altı ve yer üstü kaynaklarıdır.

 

Türkiye’yi DEAŞ’a karşı iyi mücadele etmemekle suçlayanlar kendi ülkelerinden DEAŞ’a gidenlere ses çıkartmamışlardır. Şimdide PYD ve YPG’ye katılmak isteyenlere aynısını yapıyorlar. Her ne kadar en tepelerindeki yöneticiler bize farklı söylese de diğer kademelerdeki bütün herkes alenen ve resmen terör örgütlerinin yanında yer alan devletler var. Kimsenin şüphesi olmasın, bu felaketlerden en büyük zararı şuanda terör örgütleriyle al takke ve külah ilişkisi olanlar görecektir. Her krizin içerisinde yeni fırsatlarda vardır, unutmayın. Her imtihan aynı zamanda bir imkandır" dedi. 

Öte yandan Erdoğan, İstanbul’a yapılan projelerden de bahsederek, "Kanal İstanbul ile Asya-Avrupa arasında dev bir kanal yapıyoruz. O da dünyada bir numara olacak. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yapıyoruz. Yılda 90 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanına sahip oluyoruz. Bu işler durup dururken olmadı, çalışarak oldu" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Erdoğan, kentten ayrıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.