Erdoğan'dan önemli Ayasofya açıklamaları

Erdoğan'dan önemli Ayasofya açıklamaları

“Ayasofya'nın müze statüsünden çıkmasıyla ücretli giriş uygulamasını kaldırıyoruz. Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları yerli ve yabancı, müslim ve gayrimüslim herkese kapıları sonuna kadar açık olacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '24 Temmuz Cuma günü Cuma namazıyla beraber Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz'"24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz. tüm milletimizden çalışmaların süratle yürümesi ve hazırlıkların bitmesi için buralarda ziyaret, gelip görme gibi telaşın içerisine girmenin doğru olmayacağını aziz milletime hatırlatmak istiyorum."

“Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı neyse başkenti neyse sınırları neyse 81 vilayeti neyse Ayasofya'nın vakfiyesine uyulması şeklinde camiye dönüştürülmesi hakkı da odur. Her türlü tavrı ve ifadeyi bağımsızlığımızın ihlali olarak kabul ederiz."“Ayasofya'nın dirilişi Mescidi Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir. Ayasofya'nın dirilişi şehitlerimizin gazilerimizin emanetlerine gerekirse canımız pahasına çıkma kararlılığımızın remzidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.