Erdoğan’ın AK Kadınları!

Erdoğan’ın AK Kadınları!

Arif Çayan yazdı...

Seçim başladığından, köşeme ara sıra da olsa siyasetten bir şeyler yazmayı gündemden uzak kalmamanın gereği olarak görüyorum.


Siyaseti en üst düzeyden, Cumhurbaşkanı adayları, partiler veya milletvekili aday adayları üzerinden yazmak ise herkesin yazdığını yazmak gibi bir şey olur diye, siyasetin hiç o tarafa girmeyeceğim.


Benim siyasete bakış açım, daha çok partilerin teşkilat yapılarına, vatandaşın yüzüne doğru.


Bana göre, parti teşkilatın çalışması ve vatandaşın yüzünün nereye dönük olduğu siyasette kazanmanın iki kilit noktasıdır.


Teşkilat çalışmıyor, vatandaş o teşkilata bakmıyorsa, seçimi kazanmanız dünyanın en dahi liderine dahi sahip olsanız siyasette zor bir ihtimaldir.


Siyaseti sadece seçimden seçime oyunu atarak kullanan vatandaş, siyasetin, siyasetçinin en azından seçim döneminde kendisine dokunmasını, kendisini dinlemesi ve kendisiyle konuşmasını bekler.


İşte bu dokunma, dinleme ve konuşma konusunda AK Parti, diğer siyasi partilere göre bin tık önde.
Her seçime, hep hazır vaziyette olan AK Parti’nin teşkilat yapısı, vatandaşa dokunma, onu dinleme ve onunla konuşma işini çok ciddi şekilde yapabilme beceresine sahip.

32869058_1727003137380931_3999303362251063296_n.jpg
Ondandır ki, bu ülkede 15 yıldır AK Parti iktidarda.


AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip  Erdoğan’ın, her konuşmasında çok güvendiğini belirttiği AK Parti teşkilatı, daha milletvekilli adayları bile belli olmadan sahalara çıktı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında seçimin kilit çalışma grubu olduğunu üstüne basa basa vurguladığı AK Parti’nin kadınları AK Kadınlar ise, sahalarda daha şimdiden tozu dumana katmış vaziyetteler.
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçilen Dilek Yıldız Büyükdağ’ın liderliğindeki AK Kadınların yaptığı çalışmaları, sosyal medyaları üzerinden takip ederken bile zorlandığımı itiraf etmek zorundayım.


Bu nasıl bir çalışmadır.


Bu nasıl bir gayrettir.

32810453_1727003670714211_8773816796370173952_n.jpg
AK Kadınlar, Karabağlar’da, Buca’da, Bayraklı’da, Balçova’da, her gün başka başka evlerde, her gün başka başka yerlerde, her gün başka başka mekanlarda vatandaşların gönlüne dokunuyor, onları dinliyor ve onlarla konuşuyorlar.
Dışardan Türkiye siyasetini hiç tanımayan birisi, onların bu çalışmalarını  görse, partileri muhalefette de iktidar olmak için çalışıyorlar sanır.


AK Parti’yi, AK Kadınları yazmışken bir özel paragrafı ise AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları için açmak zorundayım.


Kongresinden yeni çıkmış yeni bir başkan ve yeni bir yönetim kurulundan oluşan AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları. Ama sanki yıllardır birlikte omuz omuza çalışmış, nerede, ne yapması gerektiğini aylar öncesinden programlamışlar gibi, hepsi arı gibi çalışıyor.


AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları başkanı olan meslektaşım Serap Eyce’nin siyasete bu kadar çabuk ısınacağını beklemiyordum.


Bu kadar çabuk yönetimiyle sahalara girip, liderlerinin onlara olan güveninin haklılığını gösterircesine, ev ev, sokak sokak, esnaf  esnaf dolaşacağını söylese de inanamazdım.


Eyce, ‘Gazetecinden teşkilatçı siyasetçi zor olur’ diye düşünen beni, yanılttı.


İletişim uzmanı olan Serap Eyce başkan, ekibini iyi belirlemiş, çalışma programını o kadar düzenli yapmış ki, her gün kendisini ve birkaç yönetim kurulu üyesini bir yerlerde çalışma yaptığını gösteren sosyal paylaşımlarını görmemek ve ona yazarak değinmemek gözü kör değil, vicdanı kör olmak gerekir.

32834028_1727003694047542_4382004464656056320_n.jpg
Bir yanda bütün kadın teşkilatlarını kongre sonrası sahalara süren İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, bir yanda onun talimatını en iyi şekilde planlayarak uygulamaya çalışan İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Eyce.
AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, AK Kadınlara olan güveninde haklı olsa gerek.


Bu seçiminde sonucunu yine kadınlar belirleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.