Erdost, İzmir’de yoldaşlarıyla da yeniden buluştu

Erdost, İzmir’de yoldaşlarıyla da yeniden buluştu

Muzaffer İlhan Erdost, imza gününde İzmirlilerle biraraya geldi

 Türkiye’nin edebiyat, kültür ve siyaset çınarlarından; Sol yayınlarının kurucusu, sosyalist hareketin önemli simalarından şair ve yazar Muzaffer İlhan Erdost için İzmir’e imza günü ve söyleşi düzenlendi.

Konak’ta Güzelim Kafe’de düzenlenen etkinlikte Erdost kitaplarını imzaladı ve okurlarıyla söyleşti.

Muzaffer İlhan Erdost, gündüz okurlarıyla buluşmasının ardından akşam da yine Güzelim Kafe’de İzmirli yoldaşlarıyla yemekte buluştu.

Öykü, deneme ve şiirleriyle de bilinen Muzaffer İlhan Erdost, yemekte yoldaşlarına, ilk baskısı 1997’de yapılan “Havada Yanan Güvercin” ile ikinci baskısı 2016’da yayımlanan”Karanlık Kırmızı Güneş” kitaplarını da imzalayarak hediye etti.

Tokat Artova’da 8 Eylül 1932’de doğan Erdost,
1956’da Veterenerlik Fakültesi’ni bitirdi.
Pazar Postası’nı yönettiği 1956-1958 döneminin ardından 1958-1963’te Ulus gazetesinde çalıştı. Erdost, 1965’te Sol Yayınlarınj kurdu ve yönetti.

Kardeşi İlhan Erdost’un, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra cezaevine sevki sırasında askeri aracın içinde dövülerek uğradığı işkence sonrası Mamak Askeri Cezaevinde ölümünün ardından kardeşininin adını da alarak “Muzaffer İlhan Erdost” adını kullanmaya başladı.

Muzaffer İlhan Erdost, aynı zamnda Türk şiirinde Garip Akımı’nda sonra ortaya çıkan İkinci Yeni akımının isim babası; Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun (TİHAK) kurucularındandır.

Erdost, deneme ve yazılarında ağırlıklı olarak, toplumsal konulara; Türkiye ve Osmanlı tarihi ile tarım, demokrasi sorunlarına ve faşizmle mücadeleye eğildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.