Ergin Durmaz için ilik seferberliği!

Ergin Durmaz için ilik seferberliği!

Konak Belediyesi’nde çalışan Ergin Durmaz’ın lösemi olduğunun öğrenilmesini ardından mesai arkadaşları ilik nakli için seferberlik başlattı.

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye Birimi’nde sürücü olarak çalışan 32 yaşındaki Ergin Durmaz, iki ay önce burun ameliyatı için yapılan kan tahlili  sonucunda lösemi olduğunu öğrendi. İzmir Çiğli’de özel bir hastanede tedavi görmeye başlayan Durmaz 2 seans kemoterapi alırken, doktoru dördüncü seansın ardından kemik iliği nakli yapılması gerektiğini söyledi. Durumu haber alan mesai arkadaşları da uygun iliğin bulunabilmesi için kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Belediye çalışanları, Konak Belediyesi’nin Gediz’de bulunan şantiyesine davet edilen Kızılay Gezici Kan Bankası ekiplerine, kan ve kök hücre bağışında bulundu.

0-099.jpg

Örnek dayanışma

Durmaz’ın yaşadıklarını ve Konak Belediyesi’nde başlatılan ilik nakli seferberliğini öğrenen Karabağlar ve Buca belediyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü de kampanyaya destek verdi. Belediye şantiyelerinde çalışan işçiler ile ESHOT’un Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde çalışanlar, kan ve kök hücre bağışı yaptı.

“Bana büyük moral oldu”

Konak Belediyesi’nde 10 yıldır çalışan Durmaz, hastalığın birinci evresinde olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımın benim için kan ve kök hücre bağışında bulunmaları bana büyük moral oldu. Benim gibi pek çok kişinin kemik iliğine ihtiyacı var. Benim için donör olanlar başkalarına da şifa olur belki… Kan veren, donör olan herkese teşekkür ederim” dedi.

0-(1)-025.jpg

Hedef, İzmir’e yaymak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’da bağış kampanyasına destek verenleri yalnız bırakmadı. Gediz şantiyesine giden Başkan Batur, “Arkadaşınız için çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Gösterdiğiniz duyarlılık için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ergin Durmaz’ın bir an önce şifa bulmasını ve aramıza dönmesini diliyorum. Bu duyarlılığın ve bu örnek dayanışmanın İzmir’e yayılması için çalışacağız. Bu konuda halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların duyarlı olacağından şüphem yok” dedi

Kimler bağış yapabilir?

Durmaz için başlatılan kampanyanın sendikaların da desteğiyle tüm İzmir’e yayılması hedefleniyor. Peki, kimler bağış yapabilir?

Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz hastalığı geçirmemiş olan, kronik hastalığı bulunmayan, kanser, HIV (AIDS ) tanısı almamış, 18-50 yaş aralığında, sağlıklı her birey sadece 3 tüp kan örneğiyle kök hücre bağışçısı olabiliyor. Yapılan her bağış bir can için umut oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.