Erkan Karasu'dan Ege Patnoslular Derneği’ne ziyaret!

Erkan Karasu'dan Ege Patnoslular Derneği’ne ziyaret!

Ayvalık Belediyesi Başkan yardımcısı Erkan Karasu kuruluşu yeni gerçekleştirilen Ege Patnoslular Derneği’ne, “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi.

Ege Patnoslular Derneği Başkanı Erdal Alaca, derneklerde işletilmeyen kuralları işler hale getirdiklerini, yıllardır süregelen alışkanlıkları kırmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Alaca, “Yöre derneklerinin günümüzdeki işleyiş şekli tamamen taziye, düğün, ya da siyasette bir mevzi kazanmak gibi çalışmaların dışına çıkamaz hale geldi. Bizler bu alışkanlığı bir nebze olsun kırmak istedik, belki de diğer derneklerde olmayan bir kuralı işler hale getirdik. Yönetim kuruluna 50 yaş üstü hiçbir arkadaşımız yönetici olamaz kararı aldık. Ayrıca yönetim kurulu üyeleri ve başkanlık dahil iki dönem kuralı getirdik. Bu kurallar ilk etapta tepki alsa da şuan herkes mutlu” dedi.

ege-patnoslular-dernegi-5.jpg

Ağrı yöresine ait 104 Türkçe şarkı ve türkünün yok olmaması için bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Alaca, yıllardır Ağrı 'da okunan türkülerin kaybolma aşamasında iken kurtarıldığını söyledi. Alaca, “Bu eserlerin sahipleri, okuyanları bulup kısa hayat öyküleri ve türkünün notalarını düzenledik yeni genç sanatçı arkadaşlar ile seslendirildi. Hem kitap haline getirildi, hem de cd olarak dinlemeye hazır hale getirildi. Yıllardır memleketimizden uzakta bir hayat yaşarken hem yaşadığımız yere uyum sağlamak, hem de öz kültürümüzü yaşatmak için bu mücadeleye başladık. Bugün bizleri ziyarete gelen Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Erkan Karasu ve diğer arkadaşlarımıza yönetim kurulu adına, bizlere verdikleri değer ve destek için ayrıca teşekkür ederiz” diye konuştu.

ege-patnoslular-dernegi-3.jpg

Ayvalık Belediyesi Başkan yardımcısı Erkan Karasu da, Ege Patnoslular Derneği’nin çalışmalarını dikkatlice dinlediklerini ve daha önce yöre derneklerinin yapmış oldukları çalışma dışında aldıkları kararlar ve çalışma şeklinin diğer derneklere de örnek olması gerektiğini söyledi.

Karasu, 1950’li yıllardan beri süregelen Doğu’dan Batı’ya göç hikayeleri dinlediklerini ifade ederek, kaybolan değerlere sahip çıkmanın yöre derneklerinin en önemli görevleri arasında yer aldığını hatırlattı. Karasu, “Bir söz vardır; ‘Çağdaşlığı yaşayalım, ancak kendi kültürümüzü yok etmeden’ çok doğru bir söz. Nerede olursak olalım kendi inançlarımızı, kültürümüzü, değerlerimize sahip çıkalım. Ege Patnoslular Derneği yönetim kurulu bunu en güzel şekilde sahiplenmiş ve sürdürmekte. Bizlerin bu konuda yapabileceği ne varsa her zaman hazır bir şekilde yanlarındayız. Alışık olmadığımız dernek tüzüğüne iki dönem kuralı ve yaşı 50 ve üstü olan kişilerin değil de daha genç nesilleri bu alana davet eden yönetim kurulu çok iyi çalışmalar yapacağına inancımız tamdır. Nazik karşılamalarından dolayı başta Erdal Alaca ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederiz” dedi.
ege-patnoslular-dernegi-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.