Erkek Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Erkek Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN, erkek genital estetik ameliyatları hakkında yönelttiğimiz soruları yanıtlayarak bu konuda en çok merak edilen özel ayrıntıları paylaştı. 

Lipomatik, Liposuction, Vaser Lipo, Lazer Liposuction, Yüz – Burun – Dudak estetikleri, Meme büyütme – meme küçültme gibi pek çok estetik uygulama ve estetik cerrahi operasyonları yürüten Tayfun TÜRKASLAN, erkek genital estetik ameliyatlarının temelde 3 ana gruba ayrıldığının altını çizerek her bir yöntem hakkında en çok merak edilenleri paylaştı.

1.     Penil Protez Ameliyatı

Halk arasında mutluluk çubuğu olarak ifade edilen penis protezler, ereksiyon için uygulanan tedavilerin hiçbirinin işe yaramadığı ya da beklenilen etkileri gösteremediği koşullarda yapılan bir cerrahi girişimdir. Penis protezi olarak da bilinmektedir. Penisin kadın cinsel organıyla birleşemeyecek kadar sertleşememesi, sertleşememe probleminin diğer uygulama, ilaç ve cerrahi girişimlerle giderilemediği durumlarda yapılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki bu uygulamalar kişinin isteğine göre yapılmamaktadır. Penis uzatma ya da penis kalınlaştırma ameliyatları kişilerin istek ve taleplerine göre gerçekleştirilebilmektedir. Lakin penil protezi adı verilen mutluluk çubuğu ameliyatları hastanın isteği – talebi üzerine yapılmaz.

Zevk çubuğu olarak da anılan Penil protez cerrahisinin uygulanabilmesi için hekim onayı gereklidir. Penil protezler kendi arasında üç türe ayrılmaktadır. Bunlar;

-          Sabit
-          Yarı Sert
-          Şirililebilir

yapılarda olan penil protezlerdir. Sabit mutluluk çubukları çok nadir tercih edilen bir türdür. Çünkü bu protezler her daim ereksiyon halinde yani sabittir. Hiçbir zaman normal boyutlara dönmez, sert – erekte halde kalan bir penis imkanı sunarlar. Teknik olarak hiçbir zararı yoktur. Lakin kişilerin gündelik hayatında sürekli erekte olarak kalmak sıkıntılara neden olabilir. Bu sebeple çok gerekmedikçe kullanılmazlar. Sabit penis protezlerinde bükülme durumları da olmamaktadır.

Yarı sert zevk çubukları ise sabit protezlerde kullanılan materyallerin çoğuna sahiptir. Ancak sabit protezler bükülmeyen bir yapıdadır, yarı sert protezler ise bükülebilir formdadırlar. Tıpkı sabit protezlerde ve diğer çeşitlerde olduğu gibi uzun süre kullanılabilirler, kullanılmalarında bir zarar yoktur ve gündelik yaşantıda görülmeyecek yapıda kalırlar. Cinsel birleşim sonrasında istenildiği zaman bükülebilir ve gündelik yaşama dönülebilir.

Şişirilebilir protezler, yarı sert ve sabit penis protezlere nazaran daha değişik bir formla karşımıza çıkmaktadır. Diğer mutluluk çubuklarına göre en fazla tercih edilen, en fazla uygulanan zevk çubuklarıdır. Penisin iç yapısına iki adet şişirilebilir tüp yerleştirilmektedir. Tüplerden birinde sıvı diğerinde pompa ve valf vardır. Valfler penisin alt kısmı olan yumurtalık bölgesine – görünmeyecek biçimde yerleştirilirler. Valfe basarak kısa sürede ereksiyon sağlanır ve cinsel birleşime hizmet edecek şekilde hazır olur. Cinsel aktiviteden sonra yine aynı valfe dokunarak penisin sertliği söndürülür yani normal boyutlarına döndürülür. Bu özelliklerinden dolayı en yaygın kullanılan protez türüdür.

2.     Penis Büyütme Ameliyatları

Penis büyütme ameliyatları kendi arasında alt dallara ayrılır. Penis uzatma, penis kalınlaştırma ana kollarken her bir ana kol için birden fazla alt kol da vardır. Alt kollar tekniklere dayalıdır. Teknikten kasıt operasyonun yapılma yöntemidir. Örneğin penis uzatma ameliyatlarında en çok tercih edilen, en iyi çözümlerden biri olan teknik Suspansor Ligaman isimli yapının kesilmesine odaklanmıştır. Süspansory Ligamen yapısı penis asıcı bağı olarak bilinir. Penisi iç kısımdan leğen kemiğine bağlayan yapıdır. Bu yapı aynı zamanda penis hizalanmasında da görevlidir. Yapı tamamen kesilebilir lakin genelde %80 oranında kesilme tekniği ile işlem yürütülür. Süspansory Ligaman’ın kesilmesiyle ek 2 – 5 cm uzama sağlanabilmektedir.

Penis büyütme – penis uzatma ameliyatları sadece asıcı bağlarla sonlandırılmaz. Bu işlemlerden sonra genelde penis köküne liposuction uygulamaları da yapılarak penis uzamasının arttırılması sağlanır. Suprapubik Liposuction buna en iyi örnektir. Bilhassa orta yaş grubu erkeklerde yapılmaktadır. Penis köklerinin yağlanmasıyla penis boyunun kısalması – kısa görünmesi durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu yağlar küçük liposuction yöntemleriyle giderilebilmektedir. İşlem sonrası ek 1 – 1,5 cm uzama imkanı elde edilebilmektedir.

3.     Penise Yağ Enjeksiyonu

Penise yağ enjeksiyonu yapmak da erkek genital estetik ameliyatlarından biridir. Bu işlemlerle penis boyu, penis kalınlaştırma gibi etkiler sağlanabilmektedir. Yağ enjeksiyonları sırasında kullanılan yağlar bireyin kendi yağlarıdır. Genelde karın – göbek – bel – sırt – bacak – baldır vb bölgelerden alınan küçük miktarlı yağlara özel işlemler yapılır ve ardından penisin çeşitli alanlarına enjekte edilir. Bu girişimde uygulanan yağların bir kısmı zaman içerisinde insan bedenince eritilmektedir. Ortalama erime oranı %40 olup bu oran geneli ifade etmektedir. Küçük sapmalarla bu oran daha da artabilir ya da azalabilir. Ancak enjekte edilen yağın %60’lık kısmı kalabilmektedir. Bu da ek penis kalınlaştırma – penis uzatma gibi işlemler için yeterli olmaktadır. Ayrıca tekrarlanabilir işlemlere dayanmaktadır. Enjekte edilen yağların erime süresi ortalama 6 aydır. 6 ay sonunda genelde yağ erimesi olmamaktadır. Özetle enjekte edilen yağın %60’lık dilimi kalıcılık hizmeti sunabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.