Türkiye'de son 10 ayda 268 kadın öldürüldü

Türkiye'de son 10 ayda 268 kadın öldürüldü

Erkekler, Ekim 2023'te en az 21 kadını, son 10 ayda en az 268 kadını öldürdü.

Erkekler, Ekim 2023’te en az 21 kadını öldürdü, en az 69 kadına şiddet uyguladı, en az 291 kadını taciz etti. Ekim’de erkekler en az üç kadına tecavüz etti. Ekim 2023’te erkekler, 80 kadını seks işçiliğine zorladı. Erkekler, en az beş kadını da “öldürmekle” tehdit etti.

bianet‘in Erkek Şiddeti Çetelesi'ne göre; erkekler Ekim’de en az 21 kadını öldürdü. bianet’ten Evrim Kepenek‘in aktardığına göre; Ekim’de en az 25 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

ERKEKLER 10 AYDA 268 KADINI ÖLDÜRDÜ

2023’ün ilk on ayında erkekler 268 kadını öldürdü, 347 kadını taciz etti, 647 kadına şiddet uyguladı, 15 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 334 kadını seks işçiliğine zorladı. 215 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

2022’nin ilk on ayında ise erkekler, 280 kadını öldürmüş, 131 kadını taciz etmiş, 675 kadına şiddet uygulamış, 25 kadına tecavüz etmişti. Erkekler en az 386 kadını seks işçiliğine zorlamıştı. 2022’nin ilk on ayında da 159 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansımıştı.

Erkekler, Ekim’de de en az 21 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 32 idi. Erkekler, en az altı kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Kadınları öldüren erkeklerden biri “polis”ti. Kadınlardan biri Gürcistan vatandaşıydı. Erkekler, kadınların yanındaki iki erkeği de öldürdü.

Erkekler dokuz kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, iki kadını “kıskandığı” için öldürdü. Bir kadını “gasp” etmek için öldürdü. Erkeklerin dokuz kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

13 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, dört kadını baba, abi, oğul gibi aile üyeleri, bir kadını akrabası, bir kadını damadı, bir kadını komşusu erkekler öldürdü. Bir kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, üç kadını sokakta, bir kadını metruk binada, 17 kadını da ev içinde öldürdü. Kadınları öldüren 24 fail erkek vardı. Sadece sekiz fail tutuklandı. Bir fail serbest bırakıldı. Yedi fail gözaltına alındı. Dört fail intihar etti. İki failin süreci basına “kaçtı” diye yansıdı. İki failin ise hukuki süreci basına yansımadı.

Ekim’de erkekler en az 291 kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ayda 13 idi. Üç taciz sistematikti. Erkeklerin taciz ettiği kadınlardan biri Almanyalı biri de Türkmenistanlıydı. Erkekler, üç kadını sözlü ve fiziki yollarla taciz etti. 288 kadını da video/fotoğraf çekerek taciz etti. Erkekler, kadınları plaj, mağaza, market gibi alanlarda taciz etti.

Bir kadını kocası, bir kadını birlikte yolculuk yaptığı erkek, 287 kadını işyerinde birlikte çalıştığı iki erkek, bir kadını din istismarcısı taciz etti. Bir kadını taciz eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Kadınları taciz eden altı fail vardı. Sadece ikisi tutuklandı. İki fail hakkında yasal süreç başlatıldı, iki fail de gözaltına alındı.

ERKEKLER EKİM’DE ÜÇ KADINA TECAVÜZ ETTİ

Erkekler Ekim’de üç kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı ayda bu sayı bir idi. Bir kadına sevgilisi, bir kadına iş arkadaşı, bir kadına da akrabası tecavüz etti.

Erkekler kadınlara ev içinde tecavüz etti. Kadınlara tecavüz eden üç fail vardı. Bir fail gözaltına alındı. İki fail hakkında yasal süreç başlatıldı.

Erkekler, Ekim’de 69 kadını yaraladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı 70 idi. Altı kadını ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. En az beş kadın koruma kararına rağmen erkeklerce yaralandı.

En az 62 kadını kocası, eski sevgilisi yaraladı, bir kadını hasta yakını, iki kadını iş arkadaşı, bir kadını komşusu yaraladı. Üç kadını yaralayan erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, sekiz kadını “kıskandığı” için, en az 44 kadını da “barışmak istemediği, ayrılmak istediği” için yaraladı. Erkeklerin, 17 kadını “yaralama” “bahanesi” basına yansımadı.

Erkekler, 50 kadını darp etti, dokuz kadını kesici aletle, 10 kadını ateşli silahla yaraladı.

Erkekler, 45 kadını ev içinde, 18 kadını, toplu taşıma, park, sokak gibi ev dışı alanlarda yaraladı. Erkeklerin altı kadını nerede yaraladığı basına yansımadı.

Kadınları yaralayan en az 69 fail erkek vardı. Sadece sekiz fail tutuklandı. 33 fail hakkında yasal süreç başlatıldı. Üç fail intihar etti. Dört fail hakkında, hiçbir işlem yapılmadı veya/serbest bırakıldı. En az dört fail gözaltına alındı. Dört failin hukuki süreci basına “kaçtı”, aranıyor” diye yansırken, 13 failin hukuki süreci basına yansımadı.

Erkekler, Ekim’de en az 80 kadını seks işçiliğine zorladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı, 14 idi. Seks işçiliğine zorlanan kadınlardan dokuzu Türkiye vatandaşı değildi.

Kadınları seks işçiliğine zorlayan 33 fail vardı, sadece dokuz fail tutuklandı. 18 fail hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Üç fail gözaltına alındı. Üç fail serbest bırakıldı.

kadin-cinayetleri-medyaege-izmir.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.