Erkekte kadın tipi meme büyümesine çözüm var!

Erkekte kadın tipi meme büyümesine çözüm var!

Ekol Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serkan Aslan, kadın tipi meme anlamına gelen Jinekomasti'nin, her yaştan daha çok erkeğin şikayeti haline geldiğini ifade etti.

Fizyolojik olarak bebeklik döneminde, ergenlikte ve yaşlılıkta jinekomasti görülebildiğini vurgulayan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serkan Aslan “Patolojik olarak erkekte göğüs büyümesine, bazı ilaçlar ve hormonal hastalıklar neden olabilir. Jinekomastiye neden olabilen çevresel ajanlara örnek olarak lavanta verilebilir. Meme büyümesi şikayeti ile gelen erkek hastada, büyümenin normal mi (fizyolojik ya da kilo artışı nedeniyle) yoksa patolojik mi (bilinen ya da bilinmeyen bir hastalık ya da ilaç-madde kullanımı nedeniyle) olduğunun anlaşılabilmesi önemlidir ve bazı tetkikler istenerek neden araştırılır.

Büyümenin nedeni anlaşıldıktan sonra, başka tedavi gerektiren bir patoloji saptanmadıysa veya zaten göğüs büyümesi durumu 1 yıldan uzun süredir mevcutsa, hasta jinekomasti düzeltilmesi operasyonu olabilir. Eğer bir ilaç kullanımı ya da hastalık erkek meme büyümesine neden olduysa, öncelikle bu durumun tedavi edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

haber-gorseli-2.jpg

Tedavi Çeşitleri

Erkeklerde memede büyüme oluştuğunda, küçültme işlemi için liposuction (yağ emme) ya da kesip çıkarma ve kesiyi dikme şeklinde iki ameliyat yöntemi kullanıldığını belirten Opr. Dr. Serkan Aslan, “Her iki uygulama bir arada da yapılabilir. Uygun yöntem ve teknik seçiminde meme büyüklüğünün şiddeti ve buna neden olan dokunun niteliği değerlendirilir.

Hastanın erkek meme büyüme probleminde; meme dokusu, yağ dokusu ya da kombine olarak her iki doku birden sorumlu olabilir. Bunun tespiti sonrasında düzeltme işleminin gerçekleştirilmesinde tek başına liposakşın, fazlalıkları kesme-çıkarma ve dikme teknikleri ya da kombine teknikler uygulanabilir” açıklamasında bulundu.

opr-dr-serkan-aslan-estetik-ve-plastik-cerrahi-uzmani.jpg

Cerrahi Yöntem

Kullanılacak yönteme göre ameliyatın ortalama 1-2 saat sürdüğünü söyleyen Opr. Dr. Aslan, “Hastalar aynı gün taburcu olabilirler. İşlem sonrası dönem çok ağrılı değildir ve ağızdan birkaç gün düzenli alınacak ağrı kesici ilaçlar ile hastanın ağrı kontrolü kolayca sağlanır. Hastalar 3-4 hafta korse ya da bandaj kullanırlar ve dren (içerde kan birikmesini engelleyen ve kanın dışarıda uygun bir kaba toplanmasını sağlayan plastik malzeme) konulmadıysa 2 gün sonra banyo yapabilirler. Dren varsa, dren çıktıktan sonraki gün (drenler sıklıkla 1.-2. günlerde alınır) ya da su geçirmez pansuman malzemesi uygulandıysa taburculuk sonrası istedikleri zaman banyo yapabilirler.

Operasyon sonrası pansuman için size reçete edilen kremleri kullanmanız yeterlidir. Hastalar günlük rutinlerine (yürüyüş, hafif işler vs.) 1-2 gün içinde dönebilirler, ancak ağır iş ve egzersizler 4-6 hafta yapılmamalıdır. Sadece liposuction yapıldıysa, derideki milimetrik deliklerden çalışıldığı için izler kalmaz, ancak kesi ve dikişler varsa ilk aylarda kızarık olan bu dikiş izleri, 1 yıla kadar ten rengine yakın bir tona ulaşacağından oldukça belirsizleşecektirler” ifadelerini kullandı.

ekol-balcova-tip-merkezi-logo-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.