ERKUNT, İSO 500'DE YERİNİ ALDI

ERKUNT, İSO 500'DE YERİNİ ALDI

Erkunt Traktör, İSO'nun açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde bu yıl da yerini aldı.

ArmaTrac markasıyla henüz 3’üncü yılında dünya çiftçisine ihracat yapmayı başaran Erkunt Traktör, 2015 yılının Ocak ayında Sanayi Bakanlığı onaylı AR - GE Merkezini de kurarak AR-GE’ye en çok kaynak ayıran ilk 100 şirket arasına girdi.

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, üretim maliyetlerini en aza indirebilmek için yalın enstitü ve AR-GE Merkezi ile yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını dile getirdi.“Kurulduğumuzdan beri kendimizi hep 'çiftçinin güçlüsü, kıymetlisi olarak gördük' diyen Zeynep Erkunt Armağan, “Çiftçi kardeşlerimiz, aynı zamanda 31 markanın içinde Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörlerini daha iyi tasarlamamız için öneri ve isteklerini her zaman bizimle paylaştılar. Ülkemizde mazot pahalı, demek ki; traktörün tasarruflu olması önemli, çiftçinin satın alma gücü düşük, o zaman traktörün işletme giderlerinin düşük olması değerli, çiftçinin çalışma şartları ağır, demek ki ergonomiye yatırım yapmak şart. İşte bu şekilde tüm tespitlerimize bir çözüm üretmeye çalıştık ve İSO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan ilk traktör markası olduk” ifadesini kullandı.Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda bir Turquality markası olma ayrıcalığına erişen ilk traktör üreticisi olduklarını hatırlatan Erkunt Armağan, “Çok iyi biliyorum ki, nihai kullanıcılarımızın sesiyle beslenen tasarım süreçlerimiz, bizi bugün bulunduğumuz yerden çok daha ileriye taşıyacak. Markamız ve çiftçilerimiz arasında kurulan bu kuvvetli bağ bizim için kazanılan paradan çok daha önemli ve değerlidir” diye konuştu.

DÜNYA KALİTESİNDE YERLİ MARKA

Türkiye’nin en büyük 500 şirket sıralamasında ilk 50’nin arasında yer almak ve dünyada da gücüyle bilinen bir Türk markası olma hedefleri bulunduğunu kaydeden Zeynep Erkunt Armağan, traktörün yanı sıra; traktör komponentleri konusunda da çalışmaları bulunduğu bilgisini verdi.

Zeynep Erkunt Armağan, sözlerine şöyle devam etti: “İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer almak, dinamik ve genç yapımızın büyük bir kazanımı olmakla birlikte ayrıca sürdürebilirlik, yalın felsefe, mavi - beyaz yaka kadın çalışan istihdamı ve AR - GE faaliyetlerimizin ölçülebilir başarısıdır. Diğer yandan ArmaTrac markamızla da dünya pazarında ciddi bir yer edindik. Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’ ya yaptığımız ihracatla, hem ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyor; hem de yerli üretim markası olarak dünyada hedeflediğimiz yeri alıyoruz. Hedefimiz dünyada kalitesiyle öne çıkan bir Türk markası olmak”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.