Erkunt: ''Kadın İstihdamı Artmalı''

Erkunt: ''Kadın İstihdamı Artmalı''

''Kadın İstihdamı Artarsa, Üretim ve Ekonomi Canlanır''

Mehmet ÖZDOĞRU - Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, iş hayatında kadın işgücünün artırılmasının, üretim ve ekonomi için büyük önem taşıdığını söyledi.

İş hayatında cinsiyet eşitliği, kadının kariyer anlamında ilerlemesi, kapasitesini ortaya koyabilmesinin önemine dikkat çeken Zeynep Erkunt Armağan,Türkiye’de traktör sektöründe mavi yaka kadın istihdamının önünü açan ilk şirket olduklarını kaydetti.

Erkunt Traktör olarak bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Armağan: Sektörde bir ilke imza atarak ilk kadın mavi yaka istihdam eden şirket olarak kayıtlara geçtik. Bu doğrultuda ne yaparsak örnek olur, fark yaratırız diye düşündüm hep ve bundan 2 sene önce traktörümüzün kabinini kendimiz üretmeye karar verdiğimizde, burada görev alacak Mavi Yaka arkadaşlarımızın kadın olması konusunda bir adım attık. Önceleri bizimle çalışacak kadın arkadaşlarımızı bulmakta zorluk çektik. Çünkü otomotiv sektöründe mavi yaka kadın istihdamı alışılmamış bir şeydi. Yola kızlarımızın ailelerini ikna etmeye çalışarak çıktık. Bugün geldiğimiz noktada ise kızlarımız, kendi aile fertlerine ya da arkadaşlarına Erkunt’ta kendileri ile birlikte çalışmalarını tavsiye ediyorlar” dedi.

Sektördeki diğer firmaların da benzer uygulamalara geçtiğini ve bunu büyük bir adım olarak gördüğünü dile getiren Zeynep Erkunt Armağan, kadınların kendileri istedikten ve önlerine engeller dizilmedikten sonra, başaramayacakları hiçbir iş olmadığını vurguladı.

KADIN İSTİHDAMI ARTIYOR

Erkunt Traktör personelinin, beyaz ve mavi yakalı olmak üzere % 25'inin kadınlardan oluştuğu bilgisini de veren Erkunt Armağan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Otomotiv sektöründe pek benzerine rastlanmayan bir durum bu. Şu anda sevinerek söyleyebilirim ki; sektörde kadın işe alımları konusunda olumlu gelişmeler var. Benim gönlümden geçen ise bu rakamın % 50 seviyesinde olması. Ülkemizdeki nüfus yapısına çok uygun bir orandan bahsediyorum. Ama esas üzerinde durulması gereken ülkemizde kadın istihdamını arttırmak için oluşturulmuş ama fiiliyatta kadın istihdamının önüne geçen kanun maddeleri. Bunun için hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, hem de Çalışma Bakanlığının bir kez daha titizlikle bu yasal düzenlemeleri gözden geçirmesi ve gerekli düzeltmeleri yapması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde kadın istihdamı belli seviyenin üzerine çıkmayacaktır. Çünkü şirketlere gereksiz maliyetler yüklediği için şirketler belli sayının üzerinde kadın çalışan istihdam etmek istemeyeceklerdir”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.