Erkunt'tan Tarım Dünyasına Anlamlı Mesaj

Erkunt'tan Tarım Dünyasına Anlamlı Mesaj

Çiftçilerin hak ettikleri değeri görmesi gerektiğine inanan ve traktörlerini de bu ilkeyle tasarlayan Erkunt, tarım teknolojilerinin geleceğiyle ilgili olarak, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'ne özel bir mesaj yayınladı.

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, “Dünya Çiftçiler Günü” mesajında çevre duyarlılığına ve tarım teknolojilerinin önemine dikkat çekti.

Tarih boyunca, göçebe toplumlar da dâhil olmak üzere; tüm insanlığın toprağa bağımlı olduğunu kaydeden Armağan, “Gıdamız, yiyeceğimiz, giyeceğimizin kaynağı olan bu gezegenin belki de en eski mesleklerinden biri çiftçiliktir. Medeniyetin ilerlemesine, yeni çağların açılmasına öncülük eden çiftçilik, teknolojik gelişmelerin de ana sebebi olmuştur. Günümüzde ise bambaşka bir çağa doğru ilerliyoruz. Dünya nüfusu bugün 7 milyar 390 milyon kişi oldu ve bu sayı katlanarak artıyor. Üstelik doğanın dengesini sağlayan ana unsurlar o kadar çok tahrip edildi ki; artık geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Tüm bu değişen koşullar içinde, ne yiyip ne içeceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Yani, “tarım” ve “çiftçilik” gibi kavramları yeniden değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Azalan ve verimliliğini yitiren tarım alanlarını nasıl değerlendirebiliriz? Az zamanda daha çok alanı nasıl işleyebiliriz? Gereksiz işlemlerin, gereksiz kimyasal kullanımının önüne geçerek hem tasarruf etmeyi, hem de doğayı korumayı nasıl başarabiliriz?” sorularının giderek büyük önem taşıdığını kaydeden Zeynep Erkunt Armağan sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz kendimizi sadece bir traktör firması olarak görmüyoruz. Biz, tarih boyunca teknolojiye yön vermiş bir mesleğin temsilcileriyiz ve şimdi, değişen koşullara uyum sağlamak üzere yine yüzümüzü bilime, teknolojiye çeviriyoruz. 2016 yılı başında ar-ge merkezimizi kurduk. Bu merkezde dur durak bilmeden çalışıyoruz. Akıllı tarım uygulamalarına büyük önem veriyoruz. Traktörlerimizin de akıllı tarım ile uyumlu hale gelmesini, adeta “toprağı tanıyan” makineler üretebilmeyi hedefliyoruz. Yakıt tasarrufunu artırmak ve emisyon oranlarımızı düşürmek için sürekli iyileştirmeler yapıyoruz. Çiftçilerimizi doğru tarım uygulamaları ve doğru traktör kullanımı konularında bilgilendiriyoruz”

Biliyoruz ki; herkes üzerine düşeni yapar, bir ucundan tutarsa, insanlık yine bir krizi daha avantaja çevirerek neslini devam ettirebilecek ve daha ileri bir medeniyet seviyesine ulaşabilecektir” ifadesini kullanan Armağan, “Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor ve bereketli günler diliyorum” dedi.

Kurduğu AR-GE merkezi, her geçen gün geliştirdiği üretim ve kalite düzeni, yeni modelleri, otomotiv sektöründe ilk mavi yaka kadın istihdamı gibi pekçok alanda öncü olan Erkunt Traktör, çiftçilerin taleplerine ve değişen dünya şartlarına göre tarım teknolojilerine yön vermenin önemine de sık sık vurgu yapmaya devam ediyor.

[caption id="attachment_8205" align="alignnone" width="1024"]SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC[/caption]

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.