Erman Kaya: "Enerjide bağımsız bir Türkiye için çalışıyoruz"

Erman Kaya: "Enerjide bağımsız bir Türkiye için çalışıyoruz"

Türkiye'nin giderek artan nüfusu ve gelişen sanayisi ile birlikte yükselen enerji ihtiyacına cevap vermek için çevreci, yerli ve yenilenebilir enerji kullanımının önemi de artıyor.

Yenilenebilir enerji sektöründe 4 yılı geride bıraktıklarını belirten ABK Çeşme RES Genel Müdürü Erman kaya, bu süre içinde Türkiye'de rüzgar gücünü kullanarak 76 bin aileye enerji sağladıklarını belirtti.

Ülkemizin en verimli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar enerjisinin önemine dikkat çeken Erman Kaya, “Rüzgar enerji santralleri ülkemizin enerji ihtiyacını karşılaması açısından büyük önem ve potansiyel taşımaktadır. Hem çevreci hem de yenilenebilir özellik taşıyan rüzgar enerjisi doğayla barışık bir kaynaktır. Rüzgar enerjisi, hiç tükenmeyeceği için oldukça verimlidir. Türbinlere gerekli bakımlar da yapılırsa uzun yıllar kullanıma uygundur.

“ENERJİDE BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çevreye özel önem verdiklerini ifade eden Erman Kaya; “Santralleri kurarken kuş göç yolları ve bölgedeki diğer canlı dokusunun korunması için 17 ayrı çalışma yaparak kapsamlı bir araştırma ve inceleme süreci yaşadık. Böylelikle hem doğa dostu hem de sürdürülebilir bir enerji sistemini ülkemizin kullanımına sunduk” diye konuştu.

ABK Çeşme RES şalt merkezi ve çevresinde bugüne dek 14 bin fidan diktiklerinin de altını çizen Kaya şunları söyledi: “Bu enerjiyi üretirken canlı yaşamı ile dost olduk, çevreye olan saygımızı sürdürdük, 156 bin ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelledik. Santral sahamızın içinde doğal bal ve süt üreterek doğayla barışık üretimde güzel örnekler sergiledik. Burada 6 türbinden 19 bin evin enerji ihtiyacını karşılayacak bir üretim gerçekleştiriyoruz. Üretime geçişinin 4'üncü yılını kutlayan ABK Çeşme RES, “ Devlet politikamız haline gelen çevreci, milli, yerli ve yenilenebilir enerji yatırımlarında bağımsız Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.