Ermenistan ile Yeni Kriz

Ermenistan ile Yeni Kriz

İsrail ve Rusya ile ilişkiler tam rayına oturduğu sırada bu sefer de Ermenistan ile yeni bir kriz kapıda belirdi.

Ermenistan tarafından Lavaş'ın "Somut Olmayan Kültürel Miras" listesine kayıt ettirilmesiyle beraber Türkiye, Azerbaycan, İran, Kazakistan ve Kırgızistan ortak bir rapor hazırlayarak UNESCO'ya gönderdi. Lavaş üretip tüketen ülkelerin Ermenistan'a karşı hazırladığı raporda ince hamurdan yapılan "Lavaş, Katırma, Jupka, Yufka" gibi isimlerle de anılan lavaş raporuna yer verildi.

UNESCO tarih verdi

5 ülkenin sunduğu rapora dair tarih veren UNESCO raporu ne zaman değerlendireceğini açıkladı. UNESCO'dan yapılan açıklama çerçevesinde 28 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında Etiyopya'da düzenlenecek olan Somut Olmayan Kültürel Miras 11. Hükümetlerarası Komite Toplantısı’nda konuyla ilgili karar verilecek

Daha önce de itiraz olmuştu

Ermenistan'ın UNESCO'ya verdiği ve "Ermenistan Ekmeği Lavaş" olarak tanıttığı lavaş konusunda Türkiye daha önce de ulusal sahiplik hakkı olduğunu belirtti.
 
Düğün takısı olarak lavaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetkililer Türkiye'de lavaşın önemli bir yeri olduğunu ve geleneklerde de kendisine yer bulduğunu belirterek, düğünlerde takı takılır gibi lavaş takıldığı ve birisi yemin edip yeminini bozduğu zaman kafasında kuru lavaş kırıldığı gibi bilgilere yer verdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.