Erol Evgin’den Ata’ya selam!

Erol Evgin’den Ata’ya selam!

“Ilıca’dan Atamız’a Selam” etkinliklerinin ikinci gününde sahne alan Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin Çeşmeliler’e unutulmaz bir gece yaşattı.

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen “Ilıca’dan Ata’ya Selam” etkinliklerinin ikinci gününde Türk Pop müziğinin duayeni Erol Evgin, Çeşmeli müzikseverlerle buluştu.

e5-iimgxiam7jvc.jpg

Büyük bir coşkuyla marşlar eşliğinde başlayan Fener Alayı’nın ardından Erol Evgin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’da 8 gün kalmasının 95. yılı anısına Çeşme Belediyesi tarafından Ilıca Taş İskele’de düzenlenen “Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinlikleri kapsamında konser verdi. 1,5 saat sahnede kalan Evgin, "Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde" temalı konserine Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı görüntülerinden oluşan barkovizyon gösterisi eşliğinde söylediği “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Çanakkale” ve “Yemen” türküleriyle başladı. Konser, binlerce kişinin ayakta ve hep bir ağızdan söylediği İzmir Marşı ile son buldu.

“Çünkü biz Mavi Gözlü bir devin idealleri peşinde yürüyenleriz”

“Ne çok özlemişiz bir arada olmayı” diyerek sahnede konuşma yapan Başkan Oran, “Geçtiğimiz yıl Koronavirüs salgını nedeniyle malesef ‘Ilıca’dan Atamıza Selam’ etkinliğini gerçekleştirememiştik. Hepimiz için zor bir dönemdi ama “iyi günde, kötü günde, hepbirlikte” anlayışıyla, bu kadim toprakların, bin yıllık hoşgörü ve dayanışma kültürüyle her zaman olduğu gibi zorlukların üstesinden geldik. Çünkü bizim önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Çünkü bizler; Mavi gözlü bir devin idealleri peşinde, Kemalist devrimler ışığında çağdaş, aydınlık yarınlara yürüyenleriz” dedi. -001.jpg

“Yaşasın Mustafa Kemal!”

Oran, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün burada, omuz omuza Ata’mıza selam duran her yaştan cumhuriyet sevdalılarının gözlerinde devrim ateşinin ışıl ışıl parladığını görmekten gurur duyuyorum. Yaşasın Mustafa Kemal, Yaşasın kemalist devrimler, yaşasın çağdaş, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!”

-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.