Erten, "26 Ağustos ve 9 Eylül Ruhu Aynı"

Erten, "26 Ağustos ve 9 Eylül Ruhu Aynı"

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Başbakan Binali Yıldırım’ın 9 Eylül’de İzmir’e gelip, Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadlarının temelini atmasını değerlendirdi.

Erten, 26 Ağustosu ruhu ile 9 Eylül ruhunu aynı olduğunu dikkat çekip, İzmir olarak Başbaşkanı karışlamaya hazır olduklarını belirtti. Başbakan Binali Yıldırım’ın Cuma ve Cumartesi günü İzmir programı AK Parti teşkilatlarındaki heyecan arttırırken, başbakanı karşılamak üzere yoğun bir çalışmayı da beraberinde getirdi. Bir haftadır devam eden başbakanı karşılama hazırlık çalışmalarında en çok yoğunluğu yaşayan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, yaşadıkları heyecanı, yoğunluğu ve düşünceyi sosyal paylaşım sitesinde bir yazıyla paylaştı.


Başkan Erten, Anadolu’nun kapılarının açıldığı 26 Ağustos 1071 ruhu ile 9 Eylül ruhunun aynı olduğunu belirttiği yazının sonunda, “ İzmir nefesini tutmuş, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ı karşılamaya hazır!” diye not düştü.
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in paylaşımda kullandığı o yazısı :


İZMİR, 9 EYLÜL VE BİNALİ YILDIRIM


1071 Malazgirtten 10 Sene Sonra 1081'de İzmir Cakabey tarafından Fethediliyor.  Cakabey Denizcilik ve Gemicilik alanında Bizans'ta geliştirdiği Deneyimlerle Karasal Fetihlerden sonra Gemiciliğin, Donanmacılığın Önünü açıyor.  Yunanda, Bizans'ta Sporun önemini biliyoruz.


Cakabey ile ortak yönleri var; Gemicilik, Gemi Mühendisliği. Her kes onu Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğünden hatırlıyor. Ancak İstanbul öncesi İzmir'de Gemicilik ile ilgili çalışmaları var. 


Kader onu İzmir Milletvekili yapıyor. 1980 öncesinde İzmir'den Milli Selamet Partisinden Milletvekili Adayı gösterilip seçilemeyen Merhum Turgut Özal'ın önünü açan Kader benzer şekilde onun da önünü açıyor. 2014 de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oluyor. 1 Kasım Seçimlerinde tekrar Milletvekili oluyor ve Nihayet Başbakan oluyor.
Başbakanlığı döneminde İzmir'e İzmir Demokrasi Üniversitesi'ni kazandırıyor. (Atina Demokrasisi'ne Selam)
9 Eylül'de Göztepe, Karşıyaka, Alsancak Stadlarının temellerini atmaya İzmir'e geliyor.


Halife Ömer döneminde Suriye Şam'ı Fetheden Medeniyet Ruhu 1071'de Anadolu'yu, 1081'de İzmir'i, 1453'te İstanbul'u Fethediyor. Her defasında Yunan-Helen-Bizans-Roma 'ya meydan okuyor. Aynı Ruh 26 Ağustos-9 Eylül sürecinde Anadolu'ya Yunan-Helen'in geri dönüşüne izin vermiyor. 2023 Vizyonu, Doğululaşma, Batılılaşma, Yunan Felsefesine öykünme, Ortadoğululaşma kompleksleri taşımayan, Muasır Medeniyetlerin Fevkine/Çağdaş Uygarlığın Üstüne çıkma Vizyonudur.


Bu Vizyonun Girişimci, Yapıcı, Üretici Mühendisi, İzmir'e kattığı sayısız Proje, İzmir Demokrasi Üniversitesinden sonra dile kolay; üç büyük Stad'ın Temelini atarak; Yunan-Helen-Bizans-Roma Vizyonunun üstüne çıkma irademizi gösteriyor. 8 Eylül'de Selçuk'un Kurtuluş Gününe de katılıyor. 


Selçuk Efeste Belgesel çekerken kızım Dila Meryem Erteni de yanımda götürüyordum. Antik Tiyatroda bana ikide bir 'baba hangi dilden konuşuyorlar?' sorusuna, Hintçe, ispanyolca, İbranice, Latince, Arapça,....' cevaplarını verdim. Akşam İzmire dönüşte kızım ' baba, İzmirde gün içerisinde 10 farklı dilde konuşan insanlarla karşılaşmak büyük zenginlik.' diye cevap verdi. İzmir'in insanlık mirası ve medeniyet, çoğulculuk ve çokkültürlülük açısından önemini 10 yaşında çocuk fark edebiliyor. İzmiri, Selçuğu, Bergamayı, Agorayı, kadifekaleyi, Yeşilova Höyüğünü, Ulucak Höyüğünü, İzmirin 8500 yıllık Medeniyet birikiminin tamamına sahip çıkarak sıçrama yapacağız. 


Selçuk'ta da hep birlikte İslamın, Artemis Tapınağı, İsa'nın Havarisi St. John Kilisesi ve İsabey Camii'ni yan yana tutabilen Çoğulcu Medeniyet Ruhuna şahitlik edeceğiz. 


İzmir nefesini tutmuş, Başbakanımız sayın Binali YILDIRIM'ı karşılamaya hazır!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.