Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfından deprem bölgesine yardım eli

Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfından deprem bölgesine yardım eli

Büyük deprem felaketi nedeniyle bölgede bir yandan can kurtarma mücadelesi devam ederken, Türkiye’nin geri kalanı ise hayatta kalanların yaralarını sarmaya çalışıyor.

İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfının yardım kampanyasına bir genç kızın çeyizini bozarak battaniye ve yorgan getirmesi ise herkesi duygulandırdı.

Erzurumlu bir iş insanı ise 118 konteyner ev gönderdi. Türkiye’de yaklaşık 13,5 milyon kişiyi etkileyen büyük deprem felaketine karşı vatandaşlar da tek yürek oldu. Türkiye’nin hemen hemen her ilinden binlerce arama kurtarma uzmanı ve gönüllüsü bölgeye giderken, gidemeyenler ise yardım kampanyaları ile hayatta kalanlara destek olmaya çalışıyor.

63e243d53d2fb.jpg

Depremden bir kaç saat sonra yardım organizasyonu için harekete geçen İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı da yardım toplama merkezlerinden birine dönüştü. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Kenan Kırkpınar, Vakıf yöneticisi Harun Cici ve Erzurumlu iş insanlarının çabası ile yardım kampanyası kısa sürede büyüdü. Vakıf yönetimi toplanan yardımların en geç 8 Şubat Çarşamba günü bölgeye gönderileceğini ifade ederken, yardım için gelen vatandaşların yaptıkları ise görenleri duygulandırıyor.

Vakıf yöneticisi ünlü aktivist Harun Cici, çeyizini getirip depremzedelere bağışlayan genç kızın herkesi duygulandırdığını söyledi.

GENÇ KIZ ÇEYİZİNİ BOZDU GETİRDİ

Bir genç kızın çeyizini bozarak oradaki battaniye ve yorganı deprem bölgesine gönderilmek üzere getirmesi ise herkesi duygulandırdı.

ERZURUMLU İŞİNSANI 118 KONTEYNER GÖNDERDİ

Öte yandan Erzurumlu bir iş insanı da depremzedelerin içinde yaşaması için bölgeye 118 adet konteyner ev gönderdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.