Esad güçleri Afrin'e giriyor; Bakan: "Türkiye'yi kimse durduramaz"

Esad güçleri Afrin'e giriyor; Bakan: "Türkiye'yi kimse durduramaz"

“Rejim YPG’yi korumak için girerse, bizi, Türkiye'yi, Türk askerini kimse durduramaz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Devlet Televizyonu’nun Esad güçlerinin saatler içinde Afrin’e gireceğine ilişkin açıklamasına, “Rejim YPG’yi korumak için girerse, bizi, Türkiye'yi, Türk askerini kimse durduramaz” sözleriyle karşılık verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye Devlet Televizyonu tarafından yapılan habere yanıt verdi. Çavuşoğlu, Ürdün’de düzenlediği basın toplantısında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçlerin saatler içinde Afrin’e gireceği iddialarına ilişkin, “Rejim YPG’yi korumak için girerse Türk askerini kimse durduramaz” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çavuşoğlu, “Bu haberleri ben de gördüm bu sabah. Biz başından beri net bir şey söylüyoruz. Bizim Zeytin Dalı operasyonumuzun hedefi belli. Teröristleri yok etmek. Fırat Kalkanı’yla DEAŞ’ı temizledik. Afrin bölgesinde Türkiye’ye tehdit oluşturan YPG’yi temizlemek için operasyon başlattık. Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda vurgumuzu yapıyoruz. Rejim buraya girer mi girmez mi girerse ne için girer bu önemli. Rejim buraya YPG/PKK'yı temizlemek için girerse problem yok. YPG’yi korumak için giriyorsa, bizi, Türkiye'yi, Türk askerini kimse durduramaz” diye konuştu. 

Esad güçleri Afrin'e giriyor

Terör örgütü PYD/YPG'nin Esad yönetimiyle anlaştığı ve rejime bağlı güçlerin bugün Afrin'e gireceği bildirildi.
Beşşar Esad rejimi ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında anlaşma sağlandı. Buna göre Şeyhu Belu bölgesinde bulunan rejim güçlerinin bugün terör örgütü PYD/YPG kontrolündeki Afrin'e girmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.