Esad Zaferini İlan Etti

Esad Zaferini İlan Etti

Suriye ordusu, dört yılı aşkın süredir silahlı grupların kontrolünde bulunan doğu Halep’te resmen zafer ilan etti.

Rus sitesi Sputnik, Suriye yönetiminin Halep'te zafer ilan ettiğini duyurdu. Kentten hem kutlama haberleri, hem katliam iddiaları geliyor.

Buna göre, militanlar kentin çok küçük bir bölgesine sıkıştırılmış durumda. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da ‘Halep zaferinin ardından Suriye ordusunu başarılarından dolayı tebrik ettiği’ belirtiliyor.
Kentten bir yandan kutlama haberleri, bir yandan katliam iddiaları geliyor. BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun da, başta Suriye yönetimi olmak üzere tüm taraflara sivilleri koruma çağrısı yaptı.

NE OLMUŞTU?
Halep’teki bu yana kayıp, muhalifler açısından Suriye’de iç savaşın 2011’de başlamasından bu yana iç savaştaki en büyük yenilgisi oldu. 2012’den bu yana bölünmüş durumdaki Halep’in batısı hükümet kontrolündeyken, doğusundaki bazı mahalleler muhaliflerin elindeydi. Şeyh Maksut semti de PYD’nin denetimindeydi.

Suriye ordusu, Rusya ve İran’ın da desteğiyle, muhaliflerin elindeki bölgeyi temmuz ayında kuşatmıştı. Çeşitli ateşkeslerin ve insani koridorların açıldığı, uluslararası güçlerin birbirini suçladığı bir sürecin ardından, Şam yönetimi 15 Kasım’da kenti tümden kontrol altına almak için operasyon başlattı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.