ESBAŞ Türkiye'nin en iyi işvereni seçildi!

ESBAŞ Türkiye'nin en iyi işvereni seçildi!

Her yıl dünyadaki en mükemmel işverenleri seçen Great Place to Work (GPTW), 192 şirketten 101 binin üzerinde çalışana, şirketlerinden duydukları memnuniyeti sordu. 

GPTW’nin yaptığı araştırma ve değerlendirmede çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip görüldüğü için ESBAŞ’a, ‘500-2000 Çalışan Sayısı Kategorisinde ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’ ve ‘Sektöründe Ege Bölgesi’nin En İyi İşvereni’ ödülleri  verildi.

GPTW, güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu konularındaki analizler sonucunda Türkiye’nin en iyi işverenlerini belirliyor. Araştırma kapsamında insan yönetimi uygulamaları ve çalışanların değerlendirmelerini de esas alarak, çalışan sayısına göre; 20-50, 50-250, 250-500, 500–2.000 ve 2.000 üzeri olmak üzere beş kategoride ödüller veriyor.

’30 YILLIK ESBAŞ DEĞERLERİ ÖDÜL ALDI”

GPTW’den aldıkları ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’nü değerlendiren ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “30 yıldır yüksek bir inançla, her ne şart altında olursa olsun, kesintisiz olarak ESBAŞ değerlerini uygulamanın ödülünü almış olduk” dedi.  Pandemi nedeniyle küresel ölçekteki firmaların bile çalışmalarını durdurduğu ve küçüldüğü bu günlerde bu ödülü almış olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade eden  Dr. Güler, şunları söyledi “Şirketlerdeki yüksek güven kültürünü ölçen Great Place to Work’un, 2020 yılında  ESBAŞ’a kendi kategorisinde ‘Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’nü vermiş olması, şartlar zorlaştığında bile mükemmellik yolunda yeni bir adım atabilme kabiliyetine sahip olduğumuzun en güzel kanıtı olmuştur”.

ESBAŞ’IN KURUCUSU KAYA TUNCER’E DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

ESBAŞ’ın kurucusu merhum Kaya Tuncer’in doğum yıldönümü olduğunu hatırlatan Dr. Güler, “Değerlerimizi belirleyerek şirket kültürünün oluşumunu başlatan ve yaşamı boyunca uygulayan kurucumuz Kaya Bey, aramızda olsaydı 83 yaşında olacaktı. Kendisi fiziki olarak aramızdan ayrılmış olsa da bıraktığı eserleri ile bizlerle yaşamaya devam ediyor ve her zaman da devam edecek. Bu ödülü kendisine ithaf ediyor, her zaman olduğu gibi bugün de rahmet, şükran ve özlemle anıyoruz. Bu kültürün yaşaması için bizlere her türlü desteği veren Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mary Tuncer’e çok teşekkür borçluyuz. Mary Hanım’ın ESBAŞ kültürünü yaşatmakta ısrarcılığı olmasa bizler bu neticeyi almakta zorlanırdık. Ayrıca tüm hissedarlarımıza ve Yönetim Kurulu üyelerimize sürekli olarak verdikleri destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

MUTLU ÇALIŞANLARIN ŞİRKETİ

Dr. Faruk Güler, ESBAŞ’ın 2017 yılında ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü aldığını hatırlatarak, “Şirketimizde mükemmellik felsefesini, ‘Cesurluk, Kararlılık, Etik Olmak, Müşteri Odaklılık, Yenilikçilik ve İnsan Odaklılık’ olarak belirlediğimiz değerlerimiz üzerine kurduk.  ‘Mutlu Birer ESBAŞ’lı olmak’ felsefesi ile yürüttüğümüz insan kaynakları politikamızın başarısı bizlerin işe bakış açımızı rafine etmiştir” dedi. Dr. Güler ayrıca, şirket değerleri ve insan kaynakları politikasına dayalı oluşan ESBAŞ kültürünü, gönülden işine bağlı, yaptığı işi severek ve kendi işi gibi görerek yapan, başarı için odaklanmış tüm ESBAŞ’lıların ortaya çıkardığını belirterek “Eminim ki; GPTW’nin bu seçimi ESBAŞ kültürünün bir çıktısıdır. 30 yıl boyunca ESBAŞ kültürü oluşumuna destek veren tüm ESBAŞ çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Kültür yaşandıkça devamlılığı sağlanır. Bu kültürü benimseyen ve yaşatan tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyor hepsine gönülden çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.