''ESBAŞ’ta Ne Yediğimizi Biliyoruz''

''ESBAŞ’ta Ne Yediğimizi Biliyoruz''

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. – ESBAŞ, Ege Bölgesinin en büyük, en çağdaş ve en hijyenik yemek fabrikalarından biri olan ESBAŞ Gıda İşletmelerinde pişen yemeklerin hikayesini tedarikçi firmaların katılımı ile gerçekleşen ESBAŞ’ta Ne Yediğimi

Etkinliğin başlangıcında bir konuşma yapan ESBAŞ Gıda İşletmeleri Direktörü Ferhan Ceyhan, ESBAŞ Gıda İşletmelerinin kuruluşu, hizmetleri ve faaliyetleri ile bu ve gelecek yıl yapılacak yeni projeler hakkında bilgi verdi. Ardından söz alan Gıda İşletmeleri Lojistik Müdürü Nilgün Türkdoğan, ESBAŞ Gıda İşletmelerinin tedarikçilerini nasıl seçtiğini, seçerken dikkat edilen kriterleri ve gerekli proseslerin neler olduğunu detaylı olarak anlattı.

 

ESBAŞ yetkililerinin ardından söz alan Salat Satış ve Pazarlama Direktörü Erman Erol, yemekte kaliteli yağ kullanılmasının önemine dikkat çekti. Türkiye’de kişi başı yağ tüketimi yıllık 17-17.2 litre civarlarında olduğunu söyleyen Erman Erol,  “Bunun 11.4 litresini ayçiçek yağ tüketimi oluşturuyor. Kişi başı günlük yağ tüketimi ise iki yemek kaşığı civarında. Ayçiçek yağı dünya kodeksine baktığımızda vitaminler açısından en zengin içeriğe sahip. Diyet listelerinde ayçiçek yağı öneriliyor, çünkü sindirimi kolaylaştırarak, metabolizmayı hızlandırıyor” dedi.

 

Sultan Et İşletme Müdürü Ayberk Abanoz yaptığı sunumda “İyi bir ürünün ilk şartı kaliteli ve uygun hammaddedir dedi. Güvenli gıda tüketebilmek için güvenli gıda üretiminin şart olduğunu vurgulayan İşletme Müdürü Ayberk Abanoz, “Sultan Et 40 yıllık tecrübesiyle, bir ürünün tüketiciye ulaşana kadar olan her bir sürecini çok iyi biliyor ve yönetiyor” dedi.

68f3fb55-c47a-4bd4-9327-a0a6fde51cc1

 

Değişik tatlardan oluşan leziz ürün tadımlarının katılımcılarla buluştuğu öğle yemeğinin ardından söz alan Kareksan Ekmek Fabrika Müdürü Şule Tahmaz, ekmeğin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Kalitelerinden ödün vermeden ekmek ürettiklerini belirten Tahmaz, “Kareksan 7'den 70'e herkese hitap ediyor, değişen tüketim beklentilerine  cevap verebilmek için farklı çeşitlerde ekmek üretimi yapıyor, ekmeklerimizi el değmeden üretiyoruz” dedi.

 

Geleneksel Türk tatlıları ile ilgili katılımcılara bilgiler aktaran Ecem Tatlıları Kalite Güvence Müdürü Burcu Tuna, tatlının yemekten sonra yenmesi gerektiğinin altını çizerek “Tatlılarımızı geleneksel Türk damak tadına uygun olarak üretiyoruz. Şekerimizi has şeker pancarından elde ediyor, ürünlerimizde glikoz şurubu kullanmıyoruz” dedi.

 

Firma yetkilileri, ESBAŞ’ın ürün tedarik sürecinde çok sıkı denetlemeler yaptıktan sonra satınalma yaptığını belirterek, zaman zaman kendilerini de gerekli kontrol ve gözden geçirmeleri tamamlamaları konusunda bilgilendirdiklerini ifade ederek bundan duydukları memnuniyeti de dile getirdiler. Ayrıca tüm sunumların ardından katılımcıların kendi ürünleri hakkında yönelttiği sorularına cevap verdiler.

 

Günün sonunda söz alan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Bu etkinliğimizde Gıda İşletmelerinde büyük özen ve özveri ile pişirdiğimiz yemeklerimizin tedarik süreci hakkında sizleri bilgilendirirken aynı zamanda keyifli dakikalar geçirmenizi arzu ettik. Ben kendi evimde ne yediğimi ESBAŞ’ta ne yediğimden daha az biliyorum. Benim için kimse ürünü kontrol etmiyor, ama Bölgemizde bizler için tüm ürünleri profesyonelce kontrol eden bilinçli, konusunda uzman bir takımımız var” dedi. Ürün tedarik ettikleri firmalardan yana herhangi bir şüphesi olmadığını belirten Dr. Güler “Bizler, özenle pişirdiğimiz yemeklerimizin fabrikalarınızdaki sofralara ulaşımına kadar geçen süreçteki hikayemizi sizlere aktarmaya çalıştık. Umarım Sizler de buradan memnun ve içiniz rahat bir şekilde ayrılırsınız” diyerek sözü Sunay Akın’a bıraktı.

 

Etkinlik, Sunay Akın’ın sahne aldığı tek kişilik oyununu Ege Serbest Bölgesi katılımcıları için gerçekleştirmesinin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.