ESBAŞ’TAN MÜKEMMELLİK ZİRVESİ İLE BİR İLK DAHA

ESBAŞ’TAN MÜKEMMELLİK ZİRVESİ İLE BİR İLK DAHA

ESBAŞ-Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. EFQM’de başarılı kuruluşlar ile Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların iyi uygulamalarını, düzenlediği Mükemmellik Zirvesinde katılımcılarla paylaştı.

Yaklaşık 200 kişinin katılarak, konudaki deneyimleri dinleme fırsatı yakaladığı Zirvede Açılış Konuşmalarını ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ile KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhsin Çömden yaptı.Dr. Faruk Güler konuşmasında, “3 Ekim 2012 tarihinde Türkiye Kalite Derneği ile imzaladığımız İyi Niyet Bildirgesi ile katıldığımız Ulusal Kalite Hareketi” bizim kurumsal olarak iyileştirmelerimizin hızlanarak yaşama geçmesinin miladı olmuştur. Mükemmellik Yolunda Her Gün Yeni Bir Adım sloganımız ile Ege Serbest Bölgesini alanında Mükemmeliyet Merkezi yapmak ve uzun vadeli geleceğimizi sürekli büyüyerek ve gelişerek güvenceye almak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhsin Çömden ise, düzenlenen bu etkinlikten dolayı ESBAŞ’a teşekkür ederek, EFQM konusunda yapmış olduğu değerli çalışmalarından dolayı Dr. Faruk Güler’i kutladı. KalDer İzmir Şubesi olarak bu yolda başarılı çalışmalar yapan tüm kurum, kuruluş ve şirketlere gerekli desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti. ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, özel konuşmacı olarak yer aldığı oturumda “Yaşamak Demek, Çalışmak Demektir” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Mutluluk ve başarının ortak paydasının, bireyin kendisi ve başkalarının hayatında olumlu etki yaratabilmesi olduğunun altını çizdi ESBAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kilitçioğlu’nun Moderatörlüğünü yaptığı  “Mükemmellikte Deneyimli Kuruluşlar” oturumunda, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. İbrahim Gökçüoğlu, İGDAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü Mehmet Akif Demirtaş, DYO Genel Müdürü Serdar Oran, Tarsus Belediyesi Kalite Yönetim Temsilcisi Ender Horata yer aldı. Gerek yerel, gerekse ulusal platformda EFQM konusunda ödül almış ve başarılara imza atmış konuşmacılar, EFQM Mükemmellik Modelini esas alan yolculuklarının öyküsünü katılımcılarla paylaştılar.Öğleden sonra devam eden zirvenin, “Ege Serbest Bölgesi Firmalarının İyi Uygulamalar Paylaşımı” oturumunun Moderatörlüğünü ise, ESBİAD-Ege Serbest Bölgesi İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bilgen Salih Narlı yaptı. Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firma temsilcileri olarak, Hugo Boss Genel Müdür Yardımcısı Nurgül Şahin Bengi, Kale Pratt & Whitney Genel Müdürü Akgün Filiz, Fokker Elmo Genel Müdürü Jeroen Matthijssen, SteamLab CEO’su Onur Polat ve Gates Fabrika Müdürü Serdar Soyöz şirketlerindeki iyi uygulamaları, katılımcılarla paylaştı. İş güvenliğinden, operasyonel mükemmelliğe, liderlikten, yalın yönetime pek çok iyi uygulamanın paylaşıldığı oturuma ilgi büyüktü.

 

Zirvenin Özel Oturumunda ise Gazeteci-Yazar M. Serdar Kuzuloğlu, “İyi Fikir Taze Yenir” konulu bir sunum yaptı. Yaratıcı ve akım başlatıcı fikirlerin kökeni ve tarih boyu birçok farklı alandaki başarısızlıkların ortak yanlarının nedenlerini anlatan Kuzuloğlu, başarı tesadüfen gelebilir, peki ya gelmezse, tarihten bugüne başarılı kişi ve kuruluşların ortak özellikleri nelerdir, yeni dönemin yenilikçi iş yapış ve düşünce sistemleri ve yaratıcı fikirlere götüren temel çizgiler konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi.ESBAŞ Mükemmellik Zirvesinin kapanış konuşmasında, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ESBAŞ’ın, ilk kez gerçekleştirerek ilgili tüm paydaşlarını bir araya getirdiği zirveye katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.