ESCOLA Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın E-Broşüründe Yer Aldı!

ESCOLA Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın E-Broşüründe Yer Aldı!

EÜ'nün koordinatörü olduğu ve “ERASMUS Plus Programı” kapsamında hibe almaya hak kazanan    ESCOLA Projesi, Avrupa genelinde Çevrimiçi Öğrenme Koleksiyonunda ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın e-broşüründe yer aldı.

Mühendislik laboratuvarları için dijital eğitim ve öğretimi araştıran; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır ve Ege Üniversitesi UZEM Müdürü ve Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar tarafından hazırlanan,  öğrencilerin de katkı verdiği  ESCOLA Projesi, uzaktan eğitim politikalarının gündeme oturduğu pandemi döneminde Türkiye Ulusal Ajansı’nın oluşturmuş olduğu  e- broşürde yer buldu.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dijital ve çağdaş eğitim vizyonumuz ile önümüzdeki dönemde bilgi iletişim ve yapay zeka teknolojilerinin sunduğu algoritmalardan daha fazla yararlanacak projelere özel önem vereceğiz. Son iki yılda üniversitemizin uzaktan eğitim sistemini yeniden inşa ettik. Kovid-19 salgınında da yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık. Önümüzdeki dönemde de dijitalleşmeye daha fazla yatırım yaparak alt yapımızı her türlü olumsuz duruma göre dizayn edeceğiz” dedi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “Aralık 2019 tarihinden itibaren küresel anlamda etkisini gösteren Kovid-19 virüsü, her disiplinde etkisini yüksek bir derecede gösterdi. En çok etkilenen disiplinlerden birisi de hiç şüphesiz eğitim oldu. Ülkeler, eğitim sisteminin aksamaya uğramaması için uzaktan eğitim politikalarını hızlı bir şekilde gündeme alarak uygulamaya geçirdi. Bu gelişmeler çevrimiçi öğrenme ortamlarını ön plana çıkardı. Bu kapsamda Avrupa Birliği ERASMUS Plus, Ulusal Ajanslar iş birliğinde ‘Çok Dilli Çevrimiçi Öğrenme Araçları Koleksiyonunu’ oluşturup, sosyal medya hesaplarında paylaştı. Avrupa genelinde oluşturulan bu koleksiyon içerisinde 2017-2019 yılları arasında desteklenen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 238 bin 210 Avro bütçe ile fonlanan ve Ege Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı ‘Engineering Student-Centered Learning Approaches- ESCOLA’ projesi de yer aldı. Türkiye Ulusal Ajansı da çevrimiçi öğrenme aracı bulunan ve uzaktan öğrenime izin veren ERASMUS Plus stratejik ortaklık proje örneklerini bir araya getirerek, bir E-Broşür oluşturdu. ESCOLA projesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın oluşturmuş olduğu  e- broşürde  yer aldı” dedi.

Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “ESCOLA projesi kapsamında, mühendislik öğretiminde pratik öğrenimi artırmak ve uygulamaları anlaşılır kılmak, öğrencilerin öğrenme deneyimini iyileştirmek ve öğretim üyelerinin dijital ve interaktif araçları kullanmalarını teşvik etmek için yeni bir destekleyici öğrenme ortamı geliştirilmesi amaçlandı. Ege Üniversitesinin koordine ettiği projede; Hollanda, İspanya, Polonya, Bulgaristan, İrlanda ve Danimarka’dan araştırma merkezleri ve eğitim odaklı KOBİ’ler yer almaktaydı. Proje, bu yılın başında başarıyla sonlandı. Şu anda projenin eğitim portalına Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü sayfasından ulaşılabilmektedir” dedi.

Çalışma ekibinden yeni AB destekli projeler

Çalışma ekibinin halen devam eden AB destekli projelerinin de bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Özge Andiç Çakır,  ERASMUS Plus stratejik ortaklıklar çağrısında destek alan projelerden bazılarından da bahsetti.

 CHET Projesi; yükseköğretimde mühendislik öğrenimi verenlerin, özellikle mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntemlerini kullanmayı ve böylece mühendislik öğrencilerinin yaratıcı düşünme, problem çözme, kritik düşünme becerilerini artırmayı amaçlıyor. Proje,  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanıyor.

  EMERGE Projesi; eylem planlarına yönelik mesleki eğitim kurumları ve iş ortaklıkları kurulması, mühendislikte kadın girişimi konusunda açık eğitim kaynaklarının müfredatı ve içeriğinin oluşturulması ile dijital ortamda öğrenme ve Bilgi Değişim Platformu’nun kurulmasını hedefliyor. Polonya Ulusal Ajansı tarafından fonlanıyor.

 C-EVIL Projesi;  günümüzde veya gelecekte elektrikli araçlarla çalışacakların, hızlı bir şekilde değişen endüstrinin talep ettiği tutum, bilgi ve yetkinliklere sahip olunmasına katkı sağlamayı amaçlamayan proje Macaristan Ulusal Ajansı tarafından fonlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.