ESDEM 1 yılda yaklaşık 4 bin kişiye şifa oldu

ESDEM 1 yılda yaklaşık 4 bin kişiye şifa oldu

‘Önce sağlık’ diyerek çalışmalarına yön veren Karşıyaka Belediyesi, bünyesindeki Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM) ile 2023 yılında yaklaşık 4 bin kişiye şifa eli uzattı.

Karşıyaka Belediyesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM); yurttaşlara şifa olmaya, uzman kadrosuyla Karşıyakalı yurttaşlara ücretsiz sağlık danışmanlığı ve hasta bakım eğitimleri vermeye devam ediyor. Hem evlerde hem de merkezde sunulan hizmetlerle bugüne kadar binlerce vatandaşa ulaşılırken, özellikle verilen eğitimlerle hastaların ve yakınlarının bilinçlendirilmesine önemli katkılar sağlanıyor. 2023 yılında psikolojik danışmanlık hizmetinden 374, sağlık hizmetlerinden 560, sosyal hizmetlerden 204, ev temizliği vb. destek hizmetlerinden 644 ve saç, sakal tıraşı gibi kişisel bakım hizmetlerinden 2 bin 146 olmak üzere toplam 3 bin 928 vatandaş ESDEM’den yararlandı.

image-123650291-1.jpg

UZMAN KADROSUYLA HİZMET VERİYOR

Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden ESDEM; hemşire, psikolog ve sosyologdan oluşan kadrosuyla Karşıyaka’da yaşayan yurttaşlara ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Başvuruda bulunan engelli ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden görevliler danışmanlığın yanı sıra, hastalara ve yakınlarına eğitimler de veriyor. Hemşirelerin verdiği eğitimlerde ihtiyaçlar doğrultusunda; yatağa bağlı hastaların bakımı, diyabet hastalarında insülin kalem kullanımı ve diyet, yara bakımı ve ameliyat pansumanı konularında bilgiler aktarılıyor.

BAKIM VEREN YURTTAŞLARA EĞİTİM

Ayrıca Alzheimer/ demans hastalarının bakım eğitimi ve bakım verenlere destek eğitimi gerçekleştiriliyor. Psikolog ve sosyolog tarafından ihtiyaç sahiplerine, engelli bireylere ve ailelerine sosyal ve psikolojik destekler sağlanıyor. Yas sürecindeki bireylere yönelik, ‘yas danışmanlığı’ kapsamında psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Belediyeye ait merkezlerde sağlık alanında eğitim ve aktiviteler düzenleniyor. Sunulan tüm hizmetler için 0 232 366 21 89 numaralı telefondan merkeze ulaşılabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.