ESİAD Başkanı Sivri: “Demokrasimizi daha da sağlamlaştırmalıyız”

ESİAD Başkanı Sivri: “Demokrasimizi daha da sağlamlaştırmalıyız”

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, toplumun hafızasına hem bir kara gün hem de tüm toplumun bir olarak demokrasiye sahip çıktığı bir gün olarak işlenmiştir. Birinci yılında 15 Temmuz kalkışma girişimini ilk gününde olduğu gibi tekrar lanetliyoruz.

Ülkemiz için telafisi zor sonuçlara yol açacağı şüphesiz olan darbe girişiminin önlenerek başarısız olmasında, halkımızın demokrasiye olan bağlılığını gözler önüne seren ve ülkemiz tarihine kazınan kahramanca mücadelesi darbeci anlayışa verilen en iyi cevap olmuştur.Bu vesileyle başta darbe girişimine karşı mücadele eden milletimizin bağımsızlığını canları pahasına koruyan tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, 15 Temmuz günü hür ve bağımsız bir Türkiye için mücadele veren gazilerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Öte yandan, darbe girişimine karışan tüm sorumlularınbiran evvel adalet önüne çıkarılması, tüm demokratik kurum ve kuruluşların FETÖ yapılanmasından hızla arındırılması ve ülke gündemininsüratle normalleşme sürecine girmesi ile birlikte, hak ettiği sosyal vesürdürülebilir ekonomik gelişmişliğe, çağdaş ve sosyal refah toplumunun gereği evrensel demokrasi ve hukuk ilkelerive kişisel hak ve özgürlükleri ile bütünleştiği bir Türkiye hepimizin ortak arzusu ve hedefi olmalıdır.
 
Bu mücadelede toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek ekonomik atılımların kararlılıkla sürdürülmesi, eğitim sisteminin demokratik laik ve çağdaş düşünce sistemi içerisinde dünyadaki yeniliklerin, bilimsel ve yaratıcı düşüncenin ön plana alınarak geliştirilmesi ve Avrupa Birliği sürecinin oluşan zorluklara rağmen sürdürülmesi öncelik arz etmektedir.
 
Konu hakkında konuşan Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Fadıl Sivri, darbe girişimini lanetleyerek “Bu tip girişimler demokrasinin ve demokratik kurumların önemini keskin bir biçimde ortaya koymaktadır. Demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek Türkiye’nin bir daha asla darbelerle yan yana anılmayacağına, hukuksuzluğa ve milli birlik ve beraberlik ile demokratik sistem dışındaki hiçbir dayatmaya geçit vermeyeceğine olan inancımız sonsuzdur. Bu çerçevede, demokrasimizi ve demokratik kurumlarını daha da sağlamlaştırıp güçlendirmeye, hukukun işleyişine ve üstünlüğüne yönelik atılacak her adımın destekçisi olacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.