ESİAD, gençlere yol gösteriyor

ESİAD, gençlere yol gösteriyor

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD), ilkini 2018’de düzenlediği Mentörüm ESİAD programının 4. dönem çalışmaları başladı.

ESİAD, Mentörüm ESİAD Programıyla, üniversiteli gençlerin iş yaşamına dair farkındalıklarının artırılması ve iş ortamı hakkında bilgi edinmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Kariyerlerini şekillendirmede gençlere kılavuzluk etmeyi hedeflediklerini belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, “Sanayi ve iş dünyası ile eğitim arasındaki bağlantı çok önemli. Hem eğitim müfredatının hem yeni becerilerin çağımızın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesi, rekabet gücümüz bakımından anahtar unsur” dedi.

European Mentoring and Coaching Council (EMCC) Türkiye tarafından akredite bir program haline getirilen “Mentörüm ESİAD” Programının Ocak-Haziran 2024 döneminde 18 öğrenci, iş insanlarının deneyimlerinden yararlanacak. Programın ilk adımında EMCC Türkiye tarafından öğrencilere mentilik eğitimi verildi. ESİAD merkezinde düzenlenen eğitimde EMCC Türkiye İletişim Lideri ve GDZ Elektrik Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Müdürü Gizem Dağ, gençlere projenin detaylarını anlattı.

menti-egitim-2.jpg

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, nitelikli eğitimin hem ekonomik hem de toplumsal gelişimin temeli olduğunu vurgulayarak, “Biz de ESİAD olarak eğitime yönelik projelere özel önem veriyoruz. Bu yıl dördüncüsünü hayata geçirdiğimiz Mentörüm ESİAD programı da bu düşünceden hareketle hazırlandı. Bu programla, iş yaşamı ile akademik eğitimi buluşturuyoruz. ESİAD üyelerinden oluşan mentörlerimiz, hem iş hem sosyal yaşamdaki deneyimleriyle programa katılan öğrencilerimize rehberlik ediyor. Mentörüm ESİAD’ın yanında eğitim konusunda 3 önemli projenin ortağıyız. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile imzaladığımız protokolle öğrencilere staj ve istihdam olanağı sunuyoruz. Yine Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖGSD) ile yürüttüğümüz Meslek Lisesi Koçları Programı ile meslek lisesi öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile sanayicinin aradığı niteliklerde iş gücünün geliştirilmesi için mesleki kurslar düzenlenmesine yönelik bir proje yürütüyoruz” diye konuştu.

3 ÜNİVERSİTEDEN 18 GENÇ

Mentiler, aldıkları ilk eğitimin ardından ESİAD üyelerinden oluşan mentörleriyle düzenli olarak bir araya gelecekler ve iş yeri ziyaretlerinde bulunacaklar. Her dönem farklı üniversitelerden gençlerin yer aldığı programa, bu yıl Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Mekatronik öğrencileri katılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.