ESİAD’a ilk kez kadın başkan seçildi

ESİAD’a ilk kez kadın başkan seçildi

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılan Mustafa Karabağlı’nın yerine Yönetim Kurulu yeni Başkan olarak Sibel Zorlu’yu seçti.

ESİAD’ın pandemi nedeniyle gecikmeli olarak 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurul toplantısında göreve gelen 13. Dönem Yönetim Kurulunda yer alarak, Yönetim Kurulu tarafından ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Mustafa Karabağlı, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) gerçekleştirilecek seçimlerde EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olma kararı çerçevesinde ESİAD’da üstlenmiş olduğu görevinden ayrıldı.

Mustafa Karabağlı, 6 Eylül 2022 tarihinde Dernek Merkezinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığından ve üyeliğinden istifasını sundu. Yönetim Kurulu, ESİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Sibel Zorlu’yu yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak oybirliği ile seçti. 16 Mart 1992 tarihinde kurulmuş olan ESİAD’da ilk kez bir kadın Yönetim Kurulu Başkanı göreve geldi.

esiadyeniyonetim.jpg

ESİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 13. Dönem Yüksek İstişare Konseyi ile Yönetim Kuruluna ve dernek organlarına teşekkür ederek, seçilmekten onur duyduğunu belirtti. Zorlu, evrensel değerlere saygı ve Atatürk’ün çizdiği Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda kurulmuş olan ESİAD’ın, bu anlayışla İzmir’de ve bölgemizde sanayi ve iş dünyasına hizmet ettiğini ve köklü kurumsal bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. ESİAD’ın gündeminde; sürdürülebilir kalkınma amaçları ile uyumlu bir ekonomik büyüme, Yeşil Mutabakat, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, küresel düzeyde rekabet gücü yüksek bir sanayi, mesleki eğitim-istihdam bağlantısı ve AB normlarına uyum konularının yer aldığını ifade etti.

sibelzorlu2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.