ESİAD’dan Cumhuriyet’in 100. yılına özel konser

ESİAD’dan Cumhuriyet’in 100. yılına özel konser

ESİAD, Cumhuriyet'in 100.yılını muhteşem bir konserle taçlandırdı.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Cumhuriyetimizin 100. yaşını muhteşem bir konserle kutladı. ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi tarafından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğinde düzenlenen konserde Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki AB İzmir Filarmoni Orkestrası, İzmirliler’e Cumhuriyet coşkusu yaşattı. Gazeteci – Yazar Nihat Demirkol’un sunduğu gecede, sanatçılar Dilek Türkan ve Teyfik Rodos izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Cumhuriyetin 100. yaşını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, “Cumhuriyetimizin değerlerini daha ileri taşımak hem borcumuz hem de gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur” dedi.

esiad-yonetimi-ve-sanatcilar.jpg

"EN DEĞERLİ KAZANIM"

Gecede bir konuşma yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Cumhuriyet’in Türk milletinin en değerli kazanımı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Atatürk’ün Cumhuriyet anlayışı, bir milletin yükselebilmesi için gerekli temel değerleri içerir. Cumhuriyet fazilettir. Çağdaş uygarlık hedefini ve bu doğrultuda değişim ve ilerlemeye açık olmayı gerektirir. Anahtar unsur ise ilmin yol gösterici olmasıdır; akılcılıktır. Atatürk, Cumhuriyet rejimi ve gerçekleştirdiği devrimlerle hayatın her alanına dokunmuştur. Bu devrimleri derinleştirecek Türk milletinin medeni dünyada layık olduğu yere yükseleceğine inanmıştır. İnsanlık değerlerine duyduğu büyük saygıyla ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ esasını savunmuştur. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dış politika ilkesi olan bu esas, jeopolitik sorunların giderek arttığı, farklı coğrafyalarda büyük krizlerin yaşandığı bir dönemde son derece önemli hale gelmiştir.”

sibel-zorlu-1.jpg

"CUMHURİYET DEĞERLERİNİ İLERİ TAŞIMALIYIZ"

Gelecek nesillerin Cumhuriyet değerleriyle var olabileceğini ifade eden Zorlu, ”Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında; başta hukukun üstünlüğü olmak üzere, evrensel değerlere saygının ve demokratikleşmenin daha da güçlendiği; halkımızın yaşam standartlarının ve toplumsal refahın gelişmiş ülkelerin seviyesini çıktığı; küresel rekabet gücümüzü artırırken sosyal adaletin sağlandığı; toplumsal cinsiyet eşitliğinin temin edildiği; çağdaş ve bilime dayalı eğitimin eşit şekilde verildiği bir Türkiye için üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor. Zira, Cumhuriyetin değerlerini daha ileri taşımak hem borcumuz hem de sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle bize Cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

konser.jpg

"ASIRLIK MİRAS"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Bu özel etkinlikle asırlık cumhuriyet mirasımızı büyük bir gururla geleceğe taşıyoruz. ESİAD’ın şehrimizin kalkınmasına yönelik çalışmalarının yanı sıra demokratik değerlerimizi korumak için yürüttüğü çalışmaları büyük bir takdirle karşılıyoruz. AB’ye yönelik üyelik hedefimizin toplumun genelinde güçlü bir karşılığı olduğunu da biliyoruz. Bu yolda atılan her adım bizim için çok büyük kıymet taşıyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, geçtiğimiz yıl İzmir’i, Avrupa değerlerini en iyi taşıyan şehir ilan ederek Avrupa ödülüne layık gördü. Yüzlerce yıldır Avrupa ile Asya arasında bir kalp gibi atan İzmir’de bu değerleri yaşatmak ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Biliyorum ki ESİAD gibi ufku geniş sivil paydaşlarımız olduğu sürece sırtımız asla yere gelmeyecektir. Demokrasinin, barışın, egemenliğin sembolü olan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” diye konuştu.

mustafa-ozuslu.jpg

CUMHURİYETTEN GÜNÜMÜZE ŞARKILAR

Gazeteci –Yazar Nihat Demirkol’un, bağımsızlıktan Cumhuriyet’e giden yolda Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi anlattığı sunumun ardından, izleyiciler İstiklal Marşı’nı orkestra eşliğinde hep bir ağızdan okudu. Sanatçılar Dilek Türkan ve Teyfik Rodos, Cumhuriyet yıllarından günümüze, şarkılar, türküler ve tangolar seslendirdi. Gecenin sonunda salonu dolduran İzmirliler ellerinde bayraklarla 10. Yıl Marşı’nı ve Memleketim şarkısını sanatçılarla birlikte söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.