ESİAD’dan gençlere kariyer desteği

ESİAD’dan gençlere kariyer desteği

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) 2018’de başlattığı “Mentörüm ESİAD” programında üçüncü dönem çalışmaları sona erdi.

EMCC Türkiye tarafından akredite bir program haline getirilen “Mentörüm ESİAD”ın Ocak-Haziran 2023 dönemi Dokuz Eylül Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesinden toplam 15 öğrenci ile yürütüldü. Programa katılan gençler, iş dünyasının önde gelen isimlerinin deneyimlerinden yararlanma imkanı bulurken, saha ziyaretleri yaparak şirket ya da fabrikaların işleyişi hakkında bilgi sahibi oldu.

3. Dönem Programı, EMCC Türkiye Ege Bölgesi Takım Lideri Gizem Dağ’ın “İletişim Eğitimi” ile tamamlandı. ESİAD merkezinde düzenlenen eğitime katılan gençler programın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu vurguladı. Kariyer planlamasında iş insanlarının yol göstericiliğini çok yararlı bulduklarını belirten gençler, ESİAD’a teşekkür etti. EMCC Koçu Gizem Dağ, “Mentörüm ESİAD’ın üçüncüsünü gerçekleştirdik. Hem EMCC olarak hem ESİAD olarak bu projenin gençlere katkısını duydukça mutlu oluyoruz. Ben projenin çok faydalı olduğuna ve uzun yıllar sürdürüleceğine inanıyorum. Bugün de kapanış toplantımızda ‘iş hayatında iletişimde neler yapabiliriz’, ‘nasıl kendimizi geliştirebiliriz’ konularını konuşacağız. ESİAD’a ve tüm yönetim kuruluna, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde daha fazla gencimize dokunmayı diliyorum” dedi.

mentorum-esiad.jpeg

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, toplumsal gelişimin temel koşullarından birinin nitelikli eğitim olduğunu belirterek, “ESİAD olarak, eğitime yönelik projelere özel bir önem veriyoruz. ‘Mentörüm ESİAD’ programıyla, üniversiteli gençlerimizi iş hayatına hazırlıyoruz; kariyerlerini planlama konusunda onlara kılavuzluk ediyoruz. Mentörüm ESİAD’ın yanında eğitim konusunda 3 önemli projenin ortağıyız. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile imzaladığımız protokolle öğrencilere staj ve istihdam olanağı sunuyoruz. Yine Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖGSD) ile yürüttüğümüz Meslek Lisesi Koçları Programı ile meslek lisesi öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile sanayicinin aradığı niteliklerde iş gücünün geliştirilmesi için mesleki kurslar düzenlenmesine yönelik bir proje yürütüyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER NE DEDİ?

Pelin Tuncay (Katip Çelebi Üniversitesi İşletme Bölümü) : Mentörümle, iş hayatındaki davranışlarımız ya da hayatta genel olarak ne istediğimiz gibi konularda konuştuk. Gayet yönlendirici ve açık bir şekilde ilerlediğimiz için çok verimli oldu.

Esin Özhan (Katip Çelebi Üniversitesi İşletme Bölümü) : Mentörümle düzenli görüşmelerimizi yaptık. Hatta kendisi ESİAD dışında da sürece devam etmek istedi. Kendisiyle çok iyi anlaştık. İlk görüşmeden itibaren tüm gerginliğimi aldı ve bana çok yol gösterici oldu. Benim hayatıma katkı yapan önemli insanlardan biri oldu.

Ali Başaran (Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik Bölümü) : Bu süreçte bölümümde hangi alandan ilerleyeceğimi kararlaştırdım. Dikkat etmem gereken noktaları öğrendim ve nasıl bir yol izleyeceğimi kararlaştırdım.

Bilal İnce (Yaşar Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü): Mentörümle yaptığım görüşmede, bana aktardığı tecrübeler yetti diyebilirim. Kendisine teşekkür ediyorum ve bundan sonraki kariyer yolculuğumda söylediklerini uygulayacağıma inanıyorum.

Muharrem Yusuf Erzi (Dokuz Eylül Üniversitesi Mekatronik Bölümü): Mentörümle görüşmelerimiz verimli geçti. Benim var olan çerçevelerim dışında kalan bazı noktaları kendi çerçevemin içine katmamda faydası oldu. Onun dışında sosyal hayatta yaptığımız sohbetler de çok yararlı oldu. sibel-zorlu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.