Eski Bakan Sağlar'dan Ada Modern Sanat'a ziyaret

Eski Bakan Sağlar'dan Ada Modern Sanat'a ziyaret

Kuşadası Kitap Günleri’ne katılmak üzere kente gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı Fikri Sağlar, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı iş birliğinde açılan Ada Modern Sanat Galerisi'ne ziyarette bulundu.

Kuşadası Kitap Günleri’ne katılmak üzere Kuşadası'nda bulunan Kültür ve Turizm eski Bakanı Fikri Sağlar, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde açılan Ada Modern Sanat Galerisi'ni ziyarette bulundu.

Galeri’nin Kuşadası turizmine değer katacak önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Sağlar, “Bu işin yaratıcılarına teşekkür etmek istiyorum. Ada Modern Sanat Galerisi son zamanlarda gördüğüm en güzel sanat galerisi” dedi. Kuşadası Belediyesi ile KUSAV iş birliğinde geçtiğimiz Haziran ayında kapılarını açan Ada Modern Sanat Galerisi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak 49, 50 ve 52’nci Hükümetlerin Kültür ve Turizm Bakanlığını yapan Fikri Sağlar, Ada Modern Sanat Galerisi’ndeki 50 Türk illüstratörün 116 eserinin yer aldığı illüstrasyon sergisini dolaştı. Bir dönem Türkiye Cumhuriyeti
Devlet Bakanlığı görevini de yürütmüş olan Sağlar’ı, KUSAV Başkanı Levent Köylü karşıladı. Sağlar, küratörlüğünü Selin Atasoy’un yaptığı sergiyi oldukça başarılı ifade etti.

dsc-6874.jpg

"İşin yaratıcılarına çok teşekkür ederim"

Ada Modern Sanat Galerisi'nin kültür ve sanat alanında yapılmış önemli bir yatırım olduğunu belirten Sağlar, “Ada Modern Sanat Galerisi son zamanlarda gördüğüm en güzel sanat galerisi. Böyle önemli bir galerinin Kuşadası’nda açılmış olması çok sevindirici. Çünkü Kuşadası Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından birisi.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir kent. Ada Modern Sanat Galerisi kenti ziyaret eden yabancı misafirlerin de ilgisini çekecektir. Sadece Kuşadası değil, Türkiye’ye için önemli bir iş olmuş. Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel’e, KUSAV Başkanı Sayın Levent Köylü’ye ve bu işin diğer yaratıcılarına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.