Eski başkandan belediye binası yazısı

Eski başkandan belediye binası yazısı

Aliağa Belediyesi eski Başkanı Hakkı Ülkü, belediye binasının tarihçesini sosyal medya hesabından yazdı.

İzmir'in duayen siyasetçilerinden Aliağa Belediyesi eski başkanı ve eski milletvekili Hakkı Ülkü, bir dönem başkanlığını da yaptığı Aliağa Belediyesi'nin yer aldığı binanın tarihçesini yazdı. Sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda Ülkü, şu ifadelere yer verdi:

"Çamlığın içindeki binalar ve gemi söküm hurdalıkları kaldırıldı ama, izmir'den Aliağa'ya girerken sağ tarafa baktığınızda her taraf işgal edilmişti her taraf gecekonduydu. En az yarısı seçime az zaman kala diğer rakip partilerin adaylarının verdiği sözlerden dolayı yağmalanmıştı.Ne olursa olsun tüm bu zorlukları aşmam gerekiyordı.Önce TMMOB İzmir il koordinasyon merkezini ziyaret ettim. Tüm meslek odalarıyla ayrı ayrı protokol imzalayarak kendi alanlarıyla ilgili olarak yardım istedim. Her oda konuya sıcak yaklaştı. Ayrıca kısa bir süre önce aramızdan ayrılan prof. Cevat Geray

Hocam, ömrünü şehirleşmeye adamış Ankara Yenimahalle oluşumunda batıdan gelen bilim

Adamlarıyla çalışmış Yiğit Gülöksüz hocam, halen Yerel yönetimler ve şehircilik konusunda dersler veren Prof. Ruşen Keleş hocam, ankara'ya her gittiğimde adeta bu hocalarla koordinasyonu sağlayan, Şehircilik bakanlığı yapan muğla eski Belediye Başkanı Erman Şahin'in de Özel kalemi olan ve sonra iftira ve yalanla Ergenekon suçlusu ilan edilip tutuklanan, savunma hazırlarken kahrından ölen çok sevdiğim ağabeyim Engin Aydın, Bir dönem SHP'nin genel sekreterliğini yapan Rahmetli Cahit Angın gibi değerlerin hepsi bana yardım etti yol gösterdi. Hepsine şimdi bile çok çok teşekkür ediyorum.Bir yandan İzmir'deki meslek odaları, diğer yandan yukarıda saydığım Bilim adamları desteği olunca insan başarıya da mecbur kalıyor adeta. Zaten ilerki yıllarda o zamana kadar örneğine pek rastlamadığımız "Kent Parlamentosu "nu da yönetim biçimimize katınca (Ki daha sonra bu kent parlamentosu konusunu sizlerle paylaşacağım) işlerimİzin üstesinden gelmemek için hiç bir neden kalmıyor.

Örneğin, başta gecekonduculuğu nasıl aşmamız gerekiyor. Yollar tozdan ve çamurdan nasıl kurtulur.imar planları ödünsüz nasıl uygulanır. Çevre kirliliği nasıl önlenir. Yeşil alan lar nasıl çoğaltılır. Ortak kullanım alanları nasıl yaratılır.Kent hemşehriciliği hangi etkinliklerle sağlanır gibi ana başlıklarla yola çıktık. Hedefimiz Köy görünümlü yerleşim birimini insanca yaşanabilir bir kent haline nasıl getiririz.Anadolunun her yerinden göç etmiş insanlara yaşanabilir bir kentte oturmanın mutluluğunu nasıl tattırırız. 

1976 yılında yapılmış gayet güzel bir Belediye binamız var ama, aniden ve hazırlıksız bir şekilde 1982 yılının olağanüstü koşullarında ilçe ilan edilince doğaldır ki kamu idaresi de ona göre örgütlenecek.

Nitekim başka bina olmadan Kaymakamlık tüm birimleriyle Belediye binasında konuşlanmış. Vergi dairesi, nüfus, tapu

Müdürlüğü,msl müdürlüğü, özel idare birimi, milli eğitim müdürlüğü, İlçe seçim kurulu ve adliyenin tüm birimleri ve hatta duruşma salonları, Tekel müdürlüğü, wçemniyet müdürlüğü, belki de unuttuğum başka birimler hepsi ama hepsi 4 katlı binada hizmet görmgörmçalışıyordu.zemin katta binanın ana girişinde bir şarapçı, bir konfeksiyoncu ve bir otobüs şirketi yazıhanesi,eczane, zorlamayla binaya yapıştırılmış bir çerezci ve bodrum kat sayılabilecek bir yarı kahvehane yarı kumarhane vardı. Bereket ki sahiden hayırsever bir vatandaş olan Bekir Arı isimli arkadaş, babasından kalma bir arsayı Hükümet konağı yapılsın diye Devlete bağışlamış da öylelikle Bir yıl sonra o bina bitti ve saydığım devlet daireleri oraya taşındı.

(Devamı yarın)"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum