Eski Dizüstü Bilgisayarınızı Nasıl Hızlandırırsınız? İşte yanıtı...

Eski Dizüstü Bilgisayarınızı Nasıl Hızlandırırsınız? İşte yanıtı...

Apple firmasının çıkarmış olduğu son güncelleme İos 11, pil ömrü açısından cihazlar için bazı dezavantajlar sağlamıştır.

Bu dezavantajların yeni bir güncellemeyle ortadan kaldırılacağı açıklansa da, cihazlar için birkaç adım ile pil ömrü uzatılabilir.

İos 11 Kullanan Cihazlarda Pil Ömrü nasıl Uzatılır?


İos 11 güncellemesinden sonra pil ömrü ile ilgili sorun yaşayan kullanıcıların yapması gereken ilk işlem, en fazla şarj tüketen uygulamanın tespit edilmesidir. Bu işlem için, Ayarlar - Pil Ömrü seçenekleri kullanılarak, tüm uygulamaların ne kadar pil ömrü tükettiği sonucuna ulaşılabilmektedir. En fazla pil ömrünü kullanan uygulama kapatılarak pil tasarrufu arttırılabilir. Düşük güç modu kullanılarak da pil süresi uzatılabilir. Bu işlem için, Ayarlar - Pil seçenekleri kullanılarak düşük güç modu aktif hale getirilmelidir. Pil tüketimi açısından en fazla güç tüketen özellik ise, ekran parlaklığı ve ekranın sürekli açık kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu özelliğin kapatılarak güç tasarrufu yapmak için, Ayarlar - Ekran ve parlaklık - Otomatik kilit seçenekleriyle kilit süresi azaltılmalıdır.


Bazı uygulamalar konum servislerine ihtiyaç duyarak çalıştığı için, konum servisleri batarya ömrünü azaltmaktadır. Konum servisleri devre dışı bırakıldığı zaman batarya süresinde gözle görülür bir artış olacaktır.
 

Otomatik Ekran Parlaklığı Pil Süresini Azaltır mı?
 

Cihaz ayarlarında ekran parlaklığı gerektiğinden fazla açık ise, pil süresi oldukça hızlı düşecektir. Otomatik parlaklık ayarı, Ayarlar - Genel - Erişilebilirlik - Ekran Kolaylıkları seçenekleri kullanılarak, otomatik parlaklık seçeneği açık duruma getirilerek ayarlanmalıdır. Hücresel veri, kullanılmadığı durumlarda açık ise pil süresini harcayan bir etkendir. Wi-fi olan noktalarda hücresel verinin kapatılması, pil süresini uzatacaktır. Ayrıca, uygulamaların bazıları arka planda çalıştığı için, sürekli içerik güncellemeleri yapmaktadır. Bu nedenle pil süresi hızla tükenmektedir. Ayarlar - Genel - Arka planda Uygulama Yenileme seçenekleri kullanılarak, bu seçenek devre dışı bırakılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.