Eski Kaymakam Önder Can'a "Kumpas" mı kuruldu?

Eski Kaymakam Önder Can'a "Kumpas" mı kuruldu?

Eski Urla Kaymakamı, İzmir Vali Yardımcısı Önder Can'a yaptığı paylaşımlarla şantaj yaptığı iddia edilen, Twitter'da 'Ankara Kuşu Rumuzu' adıyla bilinen Oktay Yaşar, 1-3 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. celsesi yapıldı.

İzmir Vali Yardımcısı, Urla eski Belediye Başkan Vekili ve Kaymakamı Önder Can'a "Ankara Kuşu Rumuzlu" kullanıcının Twitter'da yaptığı paylaşımlarla ' Şantaj ' yaptığı iddiasıyla Oktay Yaşar 1- 3 yıl hapis cezası istemiyle Urla 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Dosyaya bilirkişi Recep Ay'ın çözümlediği 10 sayfadan oluşan ses kaydı da girdi. Urla 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan 2'nci duruşmaya davacı İzmir Vali Yardımcısı Önder Can, avukatı Ali Onar katıldı, tutuksuz sanık Oktay Yaşar katılmazken avukatı Hasan Seymen mazeret dilekçesi verdi.

Tanık yoklaması yapıldı tanıklar Kerim Arapoğlu ve Fatih Yüksel’in hazır oldukları ,sanık Oktay Yaşar’ın savunmasının tespiti için Gebze 8.Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimata yanıt gelmediği, Uyap sorgusunda talimat duruşmasının 10.03.2022 tarihine bırakıldığı belirtildi. Tanık Fatih Yüksel, verdiği ifadesinde Önder Can' a nasıl kumpas kurulduğunu tek tek anlattı.

156530.jpg

Yüksel ifadesinde ,"Önder Can çocukluk arkadaşım olur, 30 Aralık 2020 tarihinde saat akşam 23:00 sıralarında Ankara Kuşu rumuzlu Twitter kullanıcısı sanık Oktay Yaşar ile buluştuk. Bu buluşma sırasında yanımızda Fatih Sarıkaya, Önder Can ve Kerim Arapoğlu vardı. Burada Önder Can hakkında kendisine attığı tweet ile ilgili konuşma yapıldı. Kendisi Önder Can ile ilgili yaptığı tweetlerden dolayı müteahhitlerden 50.000 bin Euro aldığını söyledi. Kendisine bu görüşmede olayın iç yüzünün tweetlerde paylaşıldığı şekli ile olmadığını izah ettik. Oda bu açıklamadan memnun olduğunu, müteahhitleri arayarak 50.000 Euoro'yu iade edeceğini söyledi. Ertesi gün biz Ankara'dan İzmir'e döndüğümüzde 31 Aralık saat 13:00 civarı whatsapp üzerinden sanık Oktay beni aradı. Kendisi ile yaklaşık 3 dakikalık bir görüşme yaptık. Yine bu görüşmemizde müteahhitlerden Önder Can ile ilgili tweet atmak üzere almış olduğu 50.000 bin Euronun 20.000 bin Eurosunu harcadığını şayet kaymakam beyin uygun görmesi halinde 20.000 bin Euroyu kendisine öderse bir daha Kaymakam Bey ile ilgili tweet atmayacağını ve özer dilediğine ilişkin tweet atacağını söyledi. Bende böyle bir talebin Önder Can tarafından kabul edilmeyeceğini zaten mağdur edildiğini, dile getirdim. Ama buna rağmen bu durumu Önder'e ilettim, Önder'de böyle bir talebi kabul etmeyeceğini söyledi.20.000 bin Euro kendisine ödenmediği kişi benzer nitelikte Önder Can'a yönelik ithal içerir tweetleri atmaya devam etti. " dedi.

Hakim tanığa, Sanığa ödeme yapılmaması halinde ne şekilde davranacağına dair bir söylemde bulunup bulunmadığını sordu. Fatih Yüksel ' de "Hayır böyle bir söylemi olmadı yani 20.000 Euro vermezse tweet atmaya devem edeceğim şeklinde bir söz söylemedi" dedi.

Diğer tanık Kerim Arapoğlu ise " Önder Can ve Fatih Yüksel ile birlikte Ankara'da birlikteydik. Fatih Sarıkaya ve Önder Can, telefon görüşmesi yaptılar .Daha sonra Fatih Sarıkaya Yaşam Kent' te bir ofise davet etti. Hep birlikte konum atılan yere gittik. İçeri girdiğimizde, 'Ankara kuşu rumuzlu' twitter kullanıcısı Oktay Yaşar da orada idi. Fatih Yüksel, Fatih Sarıkaya, Önder Can ve Oktay Yaşar birlikte oturduk. Önder Can sanık Oktay Yaşara attığı tweetler ile ilgili doğruluğu teyit etmeksizin niçin böyle bir haber yaptığını söyledi. Kişide 1 hafta10 gün önce Urla'da olduğunu hatta Urla'ya davet edildiğini, kendisini davet eden kişilerin iki müteahhit olduğunu ve bu müteahhatlerin Kaymakam Bey hakkında özellikle haber yapmasını istediklerini söyledi. Çünkü kendilerinin isteklerine kaymakam beyin cevap vermediğini, kaymakam beyin müteahhitlere zorluk çıkardığını bu sebeple kendisinden kaymakam bey ile ilgili olumsuz haber yapılmasını bunun karşılığında 50.000 bin Euro para aldığını söyledi. Yaklaşık bu görüşme 1 saat civarı sürdü. Yine bu konu etrafında konuşuldu, genel kanım müteahhitlerin sanığa para vererek bu haberi yaptırdığına ilişkin idi .Daha sonra biz buradan ayrıldık. Ankara' dan İzmir'e dönüyorduk, hep birlikte aynı araçtaydık. Yolda sanık Oktay Yaşar Fatih Yüksel beyi arayarak 20.000 bin Euro para istemiş. Çünkü müteahhitlerden aldığı 50.000 Eurosunun, 20.000 bin Eurosunu harcadığını, bu 20.000 Euroyu tamamlayarak iade etmesi gerektiğini, aksi halde Kaymakam Bey ile ilgili olumsuz tweet atmaya devam etmek zorunda kalacağını söyledi. Ben her ne kadar karşı tarafın ne söylediğini duymasam da, Fatih bey ile görüşme yaptığına tanık oldum. Hep birlikte arabada bulunduğumuz için Fatih Yüksel olayı derhal kaymakam beye söyledi, kaymakam beyde böyle bir şeyi kabul edemeyeceğini sanığın elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini söyledi. Yanılmıyorsam bundan fazla geçmeden olumsuz bir tweet daha atıldı" dedi.

Önder Can' ın avukatı Ali Onar, söz alarak, " İddianame sevk maddeleri esas alındığında maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacı ile dayanağımız olan delillerin tamamının toplanması gerekmektedir. Dosyadan sanığın mevcut olan telefon bilgileri esas alınarak daha öncede müvekkilimizin talep ettiği şekli ile suç tarihinden geriye dönük olmak üzere 3 aylık süre ile HTS kayıtlarının incelenerek kimler ile görüştüğünün tespit edilmesi talebimiz vardır. Yine sevk maddesi ve iddianame anlatımı gereği sanığın merkezi kayıt kuruluşundan hangi hesaplarının var olduğunun tespit edilerek , gelen cevabi yazıya göre ilgili bankalara müzekkere yazılarak sanığın para alışverişinde bulunduğu kişilerin tespitini talep ederi. Zira bu taleplerimiz maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve de adil yargılama açısından önem arz etmektedir" dedi.

Cumhuriyet Savcısı "Eksik hususlar giderilsin" dedi.

Hakim, sanık Oktay Yaşar’ın savunmasının tespiti için Gebze 8.Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimat yanıtının beklenmesine, sanık Oktay Yaşar müdafii Av Hasan Seymen’in mazeretinin kabulüne ,duruşma gün ve saatini Uyaptan öğrenmesine, katılan vekilinin HTS kayıt incelemesi ve para akışı tespitine ilişkin taleplerinin reddine, bu nedenle duruşmanın nisan ayına bırakılmasına karar verip duruşmayı bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.