Eski Milletvekili Canan Arıtman hayatını kaybetti

Eski Milletvekili Canan Arıtman hayatını kaybetti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın yaşamını yitirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Canan Arıtman hayatını kaybettiğini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimiz 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Arıtman'ın cenazesinin 8 Mayıs Pazar günü öğle namazında Karşıyaka'da bulunan Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

1200x627-chpde-adaylik-krizi-canan-aritman-isyan-bayragini-cekti-1550271659831.jpeg

CANAN ARITMAN KİMDİR?

1 Ocak 1950 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Akabinde, uzmanlığını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda tamamladı. Serbest doktorluk yapan Arıtman ayrıca İzmir Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği ile Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve KADER Kurucu Üyesi oldu. Karşıyaka Soroptimist Kulüp İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı, Kadın Hakları Derneği İzmir Şubesi Kurucu Üyesi olarak çalıştı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanlığı ve TBMM 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilliği yapan Arıtman evli olup iki çocuk annesiydi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.