Eski Milli Atlet Safter Karabağlı Buca’da Anıldı

Eski Milli Atlet Safter Karabağlı Buca’da Anıldı

Buca Belediyesi çalışanı, eski milli atlet Safter Karabağlı Buca’da unutulmadı. Geçtiğimiz Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayata gözlerini yuman eski milli atlet Safter Karabağlı, ismine düzenlenen Halk Koşusu ile anıldı. Hasanağa Parkı’nda d

İzmirliler, demokrasi aşığı Bucalı milli atlet Safter Karabağlı’yı unutmadı. Geçtiğimiz Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sebebiyle 64 yaşında hayatını kaybeden Buca Belediyesi çalışanı ve eski milli atlet Safter Karabağlı düzenlenen Halk Koşusu ile anıldı. Hasanağa Parkı’nda düzenlenen Halk Koşusuna, milli atletin sporcu arkadaşları ile 7’den 77’ye sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Halk Koşusu öncesi Safter Karabağlı için anma töreni düzenlendi. Törene Karabağlı’nın hayat arkadaşı Zeynep Karabağlı ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye Atletizm Federasyonu eski Başkanı Semra Aksu, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Şebnem Tabak, Konak Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Veli Lök ile milli atletin sevenleri yoğun katılım gösterdi.

“Umarım ondan kalan devrimci adımları onun hızında tamamlarsınız”

İlçede yaşayan gençlere sporu sevdirmek ve onların hayatlarına vazgeçilmez bir unsur olarak sporu katmak için ciddi bir mücadele verdiklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Safter Karabağlı’nın rahmetli babası ile de iyi bir dost olduğunu ve bu kente büyük emekleri olduğunu belirtti. Başkan Piriştina, “Her spor etkinliği Buca Belediyesi’ni ve bizleri heyecanlandırıyor. Fakat bu organizasyonun şahsım adına farklı bir anlamı var. Rahmetli Safter Karabağlı ile hem özel hayatımda hem de bu görevi aldığımda bu kente bir şeyler katmak için çalışmış biri olarak bugün biraz daha duygusalım.

Bu organizasyon niceliği ve niteliği bakımından bugün ve bundan sonra tekrarlarında ona yakışacak şekilde olacaktır. O, kendisinin de hep örnek aldığı devrimciler gibi bu 100 metreyi iyi koşan bir devrimciydi. Bundan sonra umuyorum buradakiler kalan metreleri onun hızında koşarlar” diye konuştu.

Törende konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu eski Başkanı Semra Aksu ise sporcu arkadaşı milli atlet Safter Karabağlı’yı ismine düzenlenen bu koşuda anmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Anma töreninin ardından katılımcılar küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde bayanlar ve erkekler olarak Karabağlı anısına yarıştı. Yarışmalarda birinci olanlara çeyrek altın, ikici ve üçüncülere madalya ile kupa ve tüm katılımcılara da günün anlam ve önemini yansıtan madalya verildi.    

73926f1d-7b15-4187-8a00-06d88384af56

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.