Eşkiya Düzen

Eşkiya Düzen

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da otobüste şort giydiği gerekçesiyle fiziksel saldırıya uğrayan 23 yaşındaki Ayşegül’den birçoğunuz haberdar olmuştur sanırım.

Otobüste bir erkek “şort giyenler ölsün” diyerek ona tekme attı. Olayın daha vahim yanı ise kimsenin müdahale etmemesi! Ne oluyor böyle insanların duyarsızlığının nedeni nedir diye düşünmeye başladım bir an. Duygular körelmiş, robotlaşmış, sürü piskolojisi yüklü bir toplum haline  gelmişiz.Faillerin taciz konusundaki rahatlığı ise, elbette muhafazakâr zihnin kadın bedeni üzerindeki zorbalık iddiası ve mevcut yasaların cinsiyetçi kararlarla uygulanması ile pekişti. 

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi olaydan sonra yapılan şikâyet karşısında polisin ilgisiz davrandığı, Adli Tıp doktorlarının da genç kıza darp raporu vermek istemediği iddiası var.

İnsan “Adam” olmayınca insanlık adama zor gelir…

Erkeklerin taciz için her zaman bir bahanesi olduğu ise su götürmez bir gerçek. İster şort giyin, ister pantolon beyni iki bacak arasına çalışan “Adam” diye geçinen bu iki ayaklı canlıların bir an önce soylarının tükenmesini dilerim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.